IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко е важна музиката в колата за шофьорите?

Радиото си остава най-предпочитаният източник на мелодии и информация по време на пътуване

Музиката в колата играе важна роля в живота на много хора. В проучване, проведено от веригата бензиностанции HEM в Германия, повече от хиляда шофьори са изразили своите навици и предпочитания по отношение на музиката и звука по време на шофиране.


радио


Резултатите от проучването показват, че 22% от шофьорите пеят силно, докато шофират, което показва, че музиката в колата може да бъде радостно и приятно изживяване. От друга страна, 23% от шофьорите изобщо не слушат музика, а предпочитат тишината или друга форма на забавление по време на шофиране.

По един или друг начин радиото запазва една от водещите позиции във всичко, което се възпроизвежда от развлекателната система на автомобила, както е посочено от 39% от шофьорите, които се доверяват на селекции от радиостанции. Най-популярните музикални жанрове, възпроизвеждани в автомобилното радио, са поп-музиката (60%) и ТОП-класациите (46%), което показва, че шофьорите предпочитат актуални и популярни композиции.

94% от шофьорите смятат, че правилният саундтрак е неразделна част от безопасното шофиране, подчертавайки значението на музиката за поддържане на концентрацията и съзнанието на водача. 31% казват, че могат да се съсредоточат по-добре върху пътя, когато са придружени от акустична музика, а 66% се чувстват по-сигурни и осъзнават какво се случва, когато радиото е включено.


радио


23% от шофьорите предпочитат да слушат разговорно съдържание, особено по време на дълги пътувания. Новините и политиката (39%) са най-популярните жанрове на разговорно съдържание, което показва интереса на водачите към текущи събития и обществени въпроси. Половината от шофьорите (50%) предпочитат да слушат собствените си плейлисти, което им позволява да избират музика, която отговаря на тяхното настроение и предпочитания.

19% от шофьорите са готови да се присъединят към пеене или подсвиркване, което предполага, че музиката в колата може да създаде положителна атмосфера. 59% от шофьорите предпочитат разумно средно ниво на силата на звука, когато шофират, демонстрирайки важността на комфортното ниво на звука за повечето шофьори.

По този начин резултатите от проучването показват, че музиката играе важна роля в живота на шофьорите, като влияе върху тяхното настроение, концентрация и комфорт по време на шофиране. Радиото остава основният източник на музика и новини, като поп-музиката и разговорното съдържание са в челните редици на вниманието на водачите. Шофьорите осъзнават значението на аудиото за безопасно шофиране и се стремят да създадат комфортна атмосфера в колите си.


0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Навремето като млад шофьор обичах да слушам музика в колата. Беше си и модерно. То бяха едни системи,колони, буфери и какви ли не глупости. Колите бяха станали като подвижни дискотеки. Първо бяха касетките. После дисковете, после дойдоха MP3 с флашки и там някъде приключих. Сега вече е през телефоните и др приложения. Но аз вече нямам интерес от аудио системите. Явно всяко нещо е с времето си. Сега не мога да понасям въобще нито музика нито радио докато карам. Изнервям се след 5-10мин.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "Новините и политиката (39%) са най-популярните жанрове на разговорно съдържание, което показва интереса на водачите към текущи събития и обществени въпроси." Точно пък за новини и политика ще тръгнеш да се информираш от радиото и от телевизията? Това е точно като да тръгнеш да си купуваш стока черпейки информация само от рекламите. Всеки олигарх си е купил някое радио и телевизия и ти промива мозъка по-зле отколкото и рекламите.