IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как BMW M5 Competition се превръща в самолет на аутобана

Спортният седан определено е в стихията си на такъв път (ВИДЕО)

Магистралите в Германия са едно от последните места, където можете да карате толкова бързо, колкото искате, или поне толкова бързо, колкото колата ви може да се движи. Въпреки това, дори и без ограничения, е трудно да се достигне максималната скорост на някои автомобили, най-вече заради трафика на пътя.



Именно това е проблемът с притежаването на автомобил като BMW M5 Competition. Неговият 4,4-литровият V8 двигател с двойно турбо развива 625 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3,2 секунди. Максималната скорост на седана е 305 км/ч, което е впечатляващо за автомобил с тегло от почти 2 тона (1995 кг).

Водачът на това BMW M5 не губи време за набиране на скорост. Мощният седан на няколко пъти вдига над 270 кч/ч, като в един момент надхвърля дори максималните 305 км/ч. Седанът ускорява като частен реактивен самолет, който сякаш всеки момент ще напусне пистата за излитане.

Всяко ускорение започва започва с приглушеното ръмжене на V8 с принудителна индукция, докато скоростомерът препуска и пейзажът се размива. Въпреки масата си, BMW M5 (F90) е една от най-забележителните версии на спортния седан в цялата му история. А новата генерация на автомобила, която ще бъде представена догодина, ще бъде още по-впечатляваща, тъй като V8 двигателят ще бъде комбиниран с електромотор.

Снимка и видео AutoTopNL


0 от 500