IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Екоактивисти „удавиха“ няколко коли на автосалона в Мюнхен

„Грийнпийс“ протестира срещу високите емисии и SUV-автомобилите

Автомобилното изложение в Мюнхен беше открито с акция на екоактивисти, които потопиха няколко автомобила в езерото пред салоните, където са изложени експонатите. Акцията е на „Грийнпис“, които протестират срещу автомобилните производители, като тя се е провела в ранните часове на понеделник, 4 септември.


протести в Мюнхен


В езерото са отопени са три автомобила - седан Mercedes-Benz E-Class W210, кросоувър VW Touareg от първо поколение и още една кола, на която от водата стърчи само покривът. Двама от екоактивистите седяха до удавените във водата, държейки табели с надпис „Намали сега или се удави“ - намек към необходимостта от намаляване на емисиите, преди глобалното затопляне да повиши морското равнище.

Действията на протестиращите предизвика вълна от критики в Европа, най-вече заради факта, че „удавените“ автомобили са замърсили езерото. От "Грийнпийс" веднага заявиха, че това са само макети - колите нямат нито двигатели, нито скоростни кутии, нито други агрегати с технически течности.


протести в Мюнхен


„С ангажимента си към двигателите с вътрешно горене и големите SUV автомобили, автомобилната индустрия удавя себе си и планетата. Вместо да правим автомобилни изложения, трябва да се съсредоточим повече върху градския транспорт и точните влакове“, обявиха от „Грийнпийс“.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 месеца )
    До #6: много си ***. Не, не си ***, *** си и кух като лека. И аз съм в IT сферата, работя в home office итн, но въпреки всичко не си въобразявам, че мога да ям софтуер.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Малко ги бият. Той боят изгражда. :D
  • #8
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    оставете го плейда дал е на късо те новите вегани само колчетата ядат че доматите и те били живи същества
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 5. А ти къде прочете някъде, че живея на село? Къде видя домати? И какво лошо виждаш в гледането на домати? Или си мислиш че доматите се раждат склада на супермаркета защото там ги изкарват? Явно и ти си от онези които искат да ядат синтетично месо, да карат с синтетично гориво, да се любят със синтетични жени в синтетичния си живот, като гледаш природата през екрана на телефона или в най-добрия случай на широка екран на телевизора? Поне си покажи носа навън. И в София има трева за косене!
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    PLAID ( преди 7 месеца )
    #5 Трето десетилетие на 21-век... Какви кози, какви домати? Хоум офис в международна компания. Програмно осигуряване, техническа поддръжка, работа с 3 чужди езика. Пътувам рядко до центъра с кола на ток 4х4, 1020 коня (1101.2 на колелата на дино теста). Като минавам през Перник, те се състезават с мен, кривят бйели, късат колянови валове, чупят скорости, а аз дори не разбирам - толкова добре е обезшумено вътре.
  • #5
    0 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Бустер4о,какво ще работиш на село?Домати ли ще копаш или кози ще пасеш?Може би ще пътуваш всеки ден до града и ще пушиш на гражданите с ауспуха.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    2-ри, не са еко.. ами политиката. Особенно в БГ. Всичко е съсредоточено в големия град и всеки се бута натам.Извън тях е леш Погледни София - отвратително претъпкан, Зелените площи се унищожават, напълнено със селендури - като под това визирам предимно тези, които са напуснали село, но селото още не ги е напуснало, но пък станали по католици от папата дори. По темата може да се пиеш много..
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До 1. Не се впечатлявай толкова. Това са само части от автомобилите. Едното дори е само таван. Не виждаш ли че е сложен на най-плиткото. Добре че преди това прочетох новината в друго издание, защото това тук е повече дезинформация, отколкото информативна статия.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    А защо еко активистите искат да набутат всички хора да живеят в мегаполисите и да се возят на влакове и градски транспорт, а не ги призоват да се върнат сред природата в изоставените села? Дали това няма да помогне много повече на природата? Само тревата, която кося всяка седмица, усвоява достатъчно въглероден диоксид, за да компенсира част от това което ми излиза от ауспуха. Фотоволтаичните панели компенсират и работата на част от въгличните централи за да не отделят въглероден диоксид.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ако колите са изкормени (съмнително), как са стигнали до там? Това са 3 репатрака. Оттам следват и другите въпроси - кои по-дявлите им плаща на тези? Надали бъркат в собствените си джобове за тези си действия? Как се придвижват те самите? Дали не използват така "псуваните" от тях ДВГ? За мен са абсолютни лицемери и действията им не се различават по нищо от крайно радикалните, които иначе биват гонени като "политически некоректни".