IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi Q6 e-tron получи дисплей за пътника и асистент, който се учи сам

Германският производител разкри интериора на електрическия си SUV

След като по-рано съобщи подробности за двигателите на кросоувъра си Q6 e-tron, сега германският производител Audi разкри и неговия високотехнологичен интериор. Пълноценната премиера на модела обаче ще се състои едва през 2024 г., потвърдиха от компанията.


Audi Q6 e-tron


Бъдещото Q6 e-tron е важен модел за марката, тъй като това ще е първо Audi, изградено на новата платформа PPE (Premium Platform Electric), създадена в сътрудничество с Porsche. В моделната гама на производителя от Интолщад то ще се настави между Q4 e-tron и Q8 e-tron.

Audi вече показа екстериора на кросоувъра, макар и покрит с камуфлаж, а сега напълно разсекрети интериора, който представлява витрина на най-новите разработки на Volkswagen Group. Предната част на кабината е доминирана от „дигиталната сцена" (digital stage), както я нарича Audi. Тя се състои се от извит клъстер с 11,9-инчов инструментален панел и 14,5-инчов дисплей на мултимедийната система, вдясно от който е разположен друг 10,9-инчов екран за пътника отпред.


Audi Q6 e-tron


Пътникът ще може да гледа филми, без да разсейва водача, тъй като в „частен“ режим водачът няма да вижда изображението на дисплея пред човека до него. Мултимедийната система е разработена съвместно с подразделението Cariad (част от Volkswagen Group) и работи на Android Automotive. Има и хед-ъп дисплей с добавена реалност (AR), който показва важни данни за водача на предното стъкло.

Акцентът в интериора на Q6 e-tron е интерактивна подсветка, която се простира през кабината, за да визуализира динамичните пътепоказатели и състоянието на батерията. Много функции на кросоувъра могат да се управляват с помощта на гласов асистент, който се появява като аватар на „подредения“ и прожекционния дисплей. Той постепенно се учи, запомняйки предпочитанията на собствениците.


Audi Q6 e-tron


Q6 e-tron обещава много място за съхранение. На централния тунел - до компактния селектор, има две поставки за чаши и отделение за безжично зареждане. С вдигнати и сгъваеми задни седалки в съотношение 40:20:40, капацитетът на багажника е 527 литра, с прибрани задни седалки достига 1529 литра. Има и компактен 65-литров багажник отпред, който пасва на кабел за зареждане и побира малки чанти.

В декорацията са използвани както традиционна премиум кожа напа, метал и дърво, така и екологично чисти материали – рециклиран микрофибър Dinamica и регенериран найлон Econyl.


Още снимка на интериора на Q6 e-tron - вижте в галерията:


0 от 500