fallback

Lada Niva падна от покрив на 4-етажна сграда, шофьорът оцеля

Вижте неуспешния опит за каскада на 15 метра височина (ВИДЕО)

Интернет е пълен с опасни каскади, но винаги трябва да помним, че всяко подобно изпълнение крие сериозни рискове от инцидент. Това се случи с руския каскадьор Евгений Чеботарьов, който се опита Lada Niva да прелети от покрива на една сграда върху друго, но в крайна сметка колата му падна от 15 метра височина и се разби на земята.

Видео от инцидента беше споделено в социалните мрежи, като попадна и в YouTubе. В него се вижда как бялата Lada Niva се засилва, за да направи скок между две 4-етажни сгради. Изчисленията на шофьора явно не са верни, защото руският автомобил няма място и време, за да ускори достатъчно по специално изработената рампа.

В крайна сметка колата се блъска с предното си стъкло в ръба на съседната сграда и пада от 15 метра височина с носа надолу. Изненадващо, шофьорът излиза от напълно разбития автомобил и се отдалечава без чужда помощ.

По-късно каскадьорът публикува в социалните мрежи съобщение, в което казва, че е получил наранявания на краката и е трябвало да влезе в болница. Той уточнява, че инцидентът се е случил в Алания (Северна Осетия), която е близо до границата с Грузия.

Това не е първият път, в който Чеботарьов попада в тежка катастрофа, тъй като преди две години той счупи гръбнака си в стремеж да прескочи река с автомобил. Каналът му в YouTube е пълен с подобни каскади, някои от които са на границата на човешката лудост.

fallback
  • #16
    РУК ( преди 1 година )
    Ехх, MythBusterчо, голям каскадьор си ти!А правиш ли разлика между колело тежащо 10кг с руски кош тежащ 1500кг с център натежеста в предната част?!Май не!Правиш ли разлика между верикално падане на руски кош проектиран началото на 70те,почти изгнил, падащ вертикално от 4 етажа, с нов съвременен автомобил с десетки въздушни възглавници и зони на деформация таркалящ се по 76м (не стотици метри) скала с наклон! Айде научи се да мислиш,преди да ми обясняваш що е то критично мислене!
  • #15
    MythBuster ( преди 1 година )
    До 12. Ето че отново от употребяваш изрази на които не им знаеш значението. Ако знаеше какво е критично мислене, нямаше да го бъркаш с мисленето, защото нямат нищо общо. Хайде тичай в Уикипедия ако пише или ако там го няма провери в google какво е критично мислене, за да не си личи толкова отдалече че мислиш с долната глава на която си кръстил прякора си написан наобратно.
  • #14
    MythBuster ( преди 1 година )
    До 11. При положение че съм прелитал с мотор и по-големи разстояния върху река, мислиш ли че ще ми е интересно, че някой автомобил щял да прелети 5 метра? Не виждаш ли че разстоянието е смешно и по опитен велосипедист ще го прелети? Вие май наистина гледате, но не виждате очевидни неща! Ако не беше паднал въобще нямаше да има и новина за него, а сега е по медиите в цял свят умишлено или неумишлено. За пет метра полет, никой не би му обърнал внимание.
  • #13
    MythBuster ( преди 1 година )
    Да приемем, че си прав, въпреки че на клипа се вижда как каската излита от автомобила. Но как реши да сравняваш падането от десетина метра върху почва с падане от стотина метра върху скали? Дали е все едно дали падаш от третия или от 30-ти етаж?
  • #12
    РУК ( преди 1 година )
    До 11 - MythBusterчо е виден автомонилен експерт, PR специалист и съветник на повечето световноизвестни инфлуенсъри как да си правят клиповете за повече гледаемост! Той ги разбира тези неща! От Дани се е учил! Къде сме ние къде е той! Критично мислене му е майката!
  • #11
    До 9 ( преди 1 година )
    Според теб клип в който лада нива пада от 4ти етаж в опит да прелети на друга сграда, би бил по интересен от колкото клип в който лада нива успява да прелети на друга сграда? И затова клипа е с режисрано падането, а не прелитането? За повече гледаемост! Ееее, тук само гении пишат! Браво!
  • #10
    РУК ( преди 1 година )
    MythBusterчо - къв каскадьор с предварително приготвен автомобил бе, ахахахаха!Тоя даже каска няма!!!Колко предваритлено е подготвена колата?Даже защитна клетка няма вътре!Гредите отпред се смачкаха като от кашаквал!Кое е била целата на клипа?Да падне от покрива на четвърти етаж?Ама бива това критично мислене от време на време да го насочваш към себе си!!!И тоя извади късмет като ония в теслата от скалата!!!Критичното ти мислене позволява ли ти да го разбереш това!?!?
  • #9
    MythBuster ( преди 1 година )
    ***, този е каскадьор с предварително приготвен автомобил. Всеки човек с критично мислене ще се замисли дали пък това не е била целта на клипа за повече гледаемост?
  • #8
    анонимен ( преди 1 година )
    2-ри, в началото на видеото се вижда как е "качена" - има две дъски ,който са поставени на покрива а другата им страна са на черен път или поляна.
  • #7
    До 4 ( преди 1 година )
    Е сигурно със кран. Едва ли са я носили по стълбите. :))
fallback
Последни