IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar готви суперлуксозен седан за заместник на XJ

Новият флагман на марката ще се конкурира с Bentley Flying Spur и Cadillac Celestiq.

Първият модел на Jaguar след превръщането на марката в производител само на електрически автомобили ще бъде луксозен седан, който ще замени XJ, съобщава британското издание Autocar, което публикува информация за автомобили, както и своето виждане за неговия дизайн.


Jaguar


Седанът ще бъде базиран на най-новата платформа JEA (Jaguar Electrified Architecture), като не само няма да прилича на сегашните модели на марката, но дори ще загуби емблемата с ягуар, която ще бъде заменена от надписа Jaguar. И ако досегашният XJ се конкурира с премиум моделите на „германското трио” - BMW, Audi и Mercedes-Benz, то новият ще се изкачи по-нагори и ще си съперничи с Bentley Flying Spur и Cadillac Celestiq.

Според неофициалните рендери на бъдещия модел, електрически седан има дълъг преден капак, гладка каросерия без излишни щампования, камери вместо външни огледала и тапа на мястото на радиаторната решетка, макар и с прорези. Кърмата, както се очаква, ще бъде направена в стила на Polestar 5 - без задно стъкло.


Jaguar


Има и изображение на интериора, където централното място на предния панел е заето от екран на часовник, а отдолу е поставен таблет, който очевидно управлява основните функции на автомобила, тъй като няма физически бутони. Вижда се и необичаен волан с две двойни спици.

Като част от рестартирането на марката Jaguar, което започна през 2021 г., компанията LRJ ще преразгледа напълно гамата си, като от нея отпада електрическият кросоувър I-Pace. В бъдеще автомобилният производител ще се съсредоточи върху производството на луксозни автомобили от най-висок клас, като планира да продава около четири хиляди коли на месец. А един от приоритетните пазари за Jaguar ще бъде Китай.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гунчо ( преди 7 месеца )
    Епитафията на един класик.
  • #6
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    Jaguar е над Мерц и БМВ исторически погледнато. В момента са доста зле но това е само в последните няколко години. А да слагаш Кадилак при англииски и немски премиум е чисто невежество. Да , напоследък Кадилак дръпнаха доста, но имидж от световна класа не се гради за няколко години с 3 успешни модела. Аз много искам Ягуар да си възвърнат величието от времената преди намесата на индийците. Индийците загърбиха качеството и подгониха големи продажби, слязоха в масови сегменти и бълват ширпотреба.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 2 - Грешно си разбрал, значи.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 1 - Ще уе баткааа! Мяза се едно от Cyberpuk 2077 e изкочила.
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Ти американски автомобил виждал ли си или говориш по инерция от някое забравено от бога място, тип добринище, където последния модел на мода е мерива от първо поколение?
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Кой пък измисли, че Кадилакът е сравним с Бентли и е над Мерцедес и БМВ. Това е пълен смях. Американските премиуми могат да се сравняват само помежду си и с посредствени кандидат премиумчета като Лексул, Акюра и Генезис, които са на светлинни години от всичко немско и даже френско и британско.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    отвратително