IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar започва електрификацията отначало

Първият модел на ток на британците - I-Pace, ще отпадне от гамата

Изпълнителният директор на JLR Адриан Мардел каза пред Autocar, че Jaguar I-Pace ще бъде свален от продажба преди рестартирането на марката през 2025 г. Това означава, че той ще си отиде заедно с XE, XF, E-Pace и F-Pace, вместо да остане и да бъде направен „все по-добър и по-добър“, както беше предложено от бившия изпълнителен директор на JLR Тиери Болоре. Досега се очакваше моделът да остане в сегашния си вид до около 2027 г.


Jaguar


Първият от новото поколение автомобили на марката, базирани се на платформа, наречена Jaguar Electric Architecture (JEA), трябва да бъде пуснат през първата половина на 2025 г.

I-Pace се произвежда при Magna Steyr в Австрия от представянето му през 2018 г., а неговият издължен силует е изваян от бившия шеф на дизайна на Jaguar Иън Калъм.

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Беше интересен преди 5 години, но от тогава почти никакво раздвижване
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Даже прекалено живот му дават при положение, че се очертава да падне на 5К продажби в което няма нищо чудно при положение, че нито характеристиките мърдат нито цената за 5 години
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    индийците не могат да правят електрички, трябва да си поръчат дизайна в Германия или Китай