IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Bentayga се оказа с дефект в резервоара

Британският производител организира сервизна акция за SUV-модела

Британският производител на луксозни и спортни коли Bentley започва сервизна акция на някои пазари, засягащи модела Bentayga, произвеждан между 2015 и 2023 година.


Bentley Bentayga
 

„Поради конструктивен дефект кабелният сноп в резервоара за гориво може да прегрее, което да доведе до разтопяване на материала на фланеца, разположен на входа за гориво - казва компанията в известието си за изтегляне на автомобилите в сервиза. - Ако това се случи, горивото може да изтече и ако бъде изложено на външен източник на запалване, това би могло доведе до пожар в превозното средство. Пожар в превозно средство може да увеличи риска от нараняване или смърт на пътниците в превозното средство, други участници в движението или случайни минувачи и/или щети на имущество.“

"Ако съответната предупредителна лампа светне на арматурното табло или се забележи миризма на гориво около превозното средство (напр. след зареждане на резервоара с бензин), собствениците трябва незабавно да се свържат с най-близкия дилър на Bentley“, предупреждават още от компанията.

Засега сервизната акция се провежда на изолирани пазари като Австралия и не засяга европейските клиенти на модела, но предстои да се види колко разпространен ще се окаже проблемът и дали няма да засегне по-голяма част от пазарите на марката.

0 от 500