IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ГАЗ замени двигателите VW с китайски

Новият дизелов агрегат Foton дава 150 конски сили на популярния ван Gazelle

От скоро добре познатите бусове NN на руската марка GAZ се предлагат в ново изпълнение с единичен заден мост и напълно нов дизелов двигател от серия G. Произвежданите в Нижни Новгород машини вече се задвижват от дизелов двигател Cummins 2.5. Редовият четирицилиндров агрегат идва от Китай и в оригинал носи марката Foton. Досега бусовете на марката за местния пазар се предлагаха с избор от 2,8-литров китайски двигател на същия производител и познатите от експортните версии мотори от серията EA189 на Volkswagen.


GAZ NN


Новият мотор е наличен във версии G21C и G51C и е с до 65 кг по-лек от досегашния 2,5-литров агрегат и има алуминиева цилиндрова глава и стоманен колянов вал. Очаква се той изцяло да замени "империалистическите" задвижващи агрегати на VW.

С по-малък работен обем, новият дизелов двигател е по-мощен (150 к.с.) и трябва да има по-нисък разход на гориво. Въртящият момент достига 415 Нм.

0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 5 пишеш пълни глупости и показваш неадекватност абсолютна.Не се налага да ти отговарям.Ако си нормално грамотен ще намериш доста неща. В конфликтни безмислени препирни не влизам,особенно с малограмотни и многозаблудени питекантропи.
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    "стоманен колянов вал"..., а какъв да бъде - кашкавален ли? *** нямат край!
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Стига, уе... Верно ли тоя се казва Божан Бошнаков?! Що за родители биха дали такова идиотско име на детето си...
  • #5
    23 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Хаха, краварите, това ли ти казват да пишеш за някоя жалка обезценена рубла. Та значи руснаците ползват китайска реплика на американски дизел и се хвалят с това. Добрееее Искам да назовеш една открадната руска "технология' от американците. Руснаците нямат нито една нова технология в автообилната и ракетната индустрия от 70-те години на миналия век. Още нямат дори самолет,невидим за радарите като американския Стелт.
  • #4
    10 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 3 за мотора на Къминс който произвеждат си заплатиха лиценза тъпчо и баш от краварите да откраднат няма как.А краварите крадат руски технологии в други области,така,че равновесието се запазва.
  • #3
    29 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Той и китайският без съмнение е здраво взаимстван от "гнилия" Запад, но в Русия кражбите от тези, които мразят винаги са били нещо нормално...
  • #2
    15 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До автора на статията - имай предвид че сме 2023 а не 1983, така че след вчерашната ти издънка със "срама", днес нова с "империалистически". Поправи си малко речника, защото си абсолютен срам, дори за нивото на останалите "журналисти" в този сайт. Ако не знаеш, твоята рабта е да даваш информацията, а не да влагаш личните си пристрастия. Има си рубрики, където можеш да го сториш
  • #1
    11 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Божане,трябваше да допълниш,че това е първия етап на заместване на немските которни двигатели с китайски,а в последващия етап е преминаването на отечествен двигател. Между другото руснаците отдавна произвеждат собствен двигател на основата на Къминс.