IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са 15-те най-продавани коли на ток в България?

Пазарът на електромобили расте със 142% спрямо миналата година

Пазарът на електромобили в България се е увеличил два пъти и половина само за последната една година, показва традиционната справка на Automedia.bg за регистрациите в МВР. За първите 7 месеца у нас са регистрирани 1476 нови електромобила, срещу едва 610 за същия период на 2022, което прави ръст от 142%. Сходен ръст има и при употребяваните автомобили на ток. Ето и кои са най-продаваните чисто електрически модели тази година у нас.
  
  
Най-продаваните електромобили в България (ГАЛЕРИЯ):


  
   

 

0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Попе, пак се опитваш като доказателство за продажбите на Тесла да включиш часа на изгрева тази сутрин с нивото на река Дунав в сантиметри за да докажеш тезата си. Първо какво общо имат тези числа които си дал? Това е като дадеш продажбите за тази година на чисто нови голфове и да видиш колко голфове втора употреба се продават. Какъв би трябвало да е извода? Пък и можеш да опиташ да си купиш някоя от тези песни от обявите. Над 90% от тях не са в България. А регистрациите не означават покупки!
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    До 15. Точно ти ли ще говориш за промяна на смисъла, като дори не можеш да разбереш смисъла на написаното? Правиш ли разлика между суперчарджър на Тесла и хиперчарджър зарядна станция? Хиперчарджър е модел зарядна станция произведена от АВВ. Тесла не ползват зарядни станции хиперчарджър защото произвеждат собствени. https://youtu.be/p1SwCyL0lBM?si=4Bp0tuoCkFq-_GA6 Ето ти пример на 30-та секунда на клипа на такава зарядна станция. Очевидно не е Тесла!
  • #15
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сайко, има две зарядни станции на Тесла в България. Това, че има други, на които може да се зарежда и Тесла, не променя смисъла на изказването на колегата по-долу. Най.голямата драма на Тесла е, че асоциалните програмистчета, които прехвърлят върху своя Модел У емоциите и привързаността, които нормалните хора пазят за жените, не са чак толкова много :D
  • #14
    1 rate up comment 2 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 1 година )
    176 регистрации на нови Tesla Y, а на пазара на употребяваните Tesla Y електромобили има 117 ...това означава само едно нещо...
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    Погледнах картата и на двете места няма хиперчарджъри. Има супер чарджъри на Тесла, на които могат да зареждат само тесли но не и други електромобили, за разлика от хиперчарджърите които са пръснати из цяла България. Колко пъти да ви изброявам че само от София до Бургас има около 50 колонки за зареждане, повечето от които са хиперчарджър. Хайде да не спорите по теми от които не разбирате, че тогава и google не помага, както се вижда! Ей го Гост не може да направи разлика между ръст и спад!
  • #12
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до 10 ( преди 1 година )
    Има един в мола на Стамболийски и един в Пловдив. Хайде не ги забравяй тия хапчета
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    "Много интересно говориш за хейтърите и собствениците на електрички в трето число!Ти къде си - мечтаещ да е собственик на електричка?! "Ти хейтър или притежател на ferrari lamborghini, porsche, Bugatti, Rolls-Royce i т.н. си? Както винаги изкара логика!
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 1 година )
    ***, научи се да четеш: "Тесла без ХИПЕРЧАРДЖЪР мрежата е тотал щета, на печелившите честито!" На което аз отговарям: " Добре че из цяла България има ХИПЕРЧАРДЖЪРИ" . Хайде когато се спори по някакви теми от които не разбираш, да не се месиш!
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Останалите 500 под каква марка са регистрирани?
  • #8
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    До 6.Т р е с л ю има пари само за котешка тоалетна и одеяло Тесла.