IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтините нови коли в Америка, и колко струват у нас

Перспективата за внос на автомобили отвъд океана е съвсем различна днес в сравнение с 2021

Дълги години Съединените щати бяха отличен вариант за покупка на нов автомобил за онези българи, склонни да поемат рисковете по транспорта и получаването на европейско типово одобрение. Автомобилите отвъд океана бяха по-евтини както заради изгодния курс евро-долар, така и заради доста по-умерените екологични и технически изисквания в САЩ в сравнение с ЕС. В последните години обаче нещата започнаха да се променят. Доларът поскъпна спрямо еврото, поскъпна и транспортът, а върлуващата на Стария континент инфлация в цените на колите най-после се прехвърли и отвъд Океана. През първата половина на 2023 средната цена на нов автомобил в САЩ е била над 40,000 долара, при едва 31,000 през 2020.

Нека проверим кои са най-евтините нови автомобили в Америка в момента, и колко струват европейските им аналози.
   
     
Най-евтините нови автомобили в САЩ през 2023 (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Такова сравнение е най-релевантно при европейски автомобили от висок клас, примерно А6, Е-класа, 5 серия, защото при тях разликите в изпълнението за различните пазари са най-малки! Сравнението на цените ЕС-САЩ показва 50 хил. срещу 40 хил.$.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Джоган 157 ( преди 8 месеца )
    До 5Това,което пишете е вярно,ами какво да кажем за колите на търг в "Мототехника"?Ударени,дефектни и бивши таксита по на 200 хил.км.?И те се харчеха като топъл хляб щото са без ред?!!
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    всички анацефали са се събрали под тоя пост :D
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Това сравнение е безмислено, поради факта , че всички големи производители имат заводи в САЩ!
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 12 ( преди 8 месеца )
    На теб ти е трудно да уцелиш колко точки има в многоточието, но няма проблем да даваш акъл :D Но все пак ще пробвам простичко да ти обясня: тук се сравняват не автомобилите, а цените им. За обикновения купувач е важно колата да е комфортна, бърза, да не се чупи и да е евтина, ако може. Америка беше идеалният вариант доскоро по тия показатели. Но доларът поскъпна и вече не е чак толкова
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Статията можеше да е най продаваните и достъпни модели за сравнение, при сходни комплектации. Макар, че там никой не кара под 1.8, а тук са рядкост. Примерно Корола, Сивик. Макар, че Хонда в Европа е надута цената. Или среден клас на немците, Волво и т. н.
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до 7 ( преди 8 месеца )
    Масово сте си падали на главите като малки, а
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 8 месеца )
    Мозък, нали точно различните регулации правеха толкова изгодно да си вкараш кола от щатите. За по-малко пари получаваш двулитров атмосферен мотор вместо трицилиндров турбомиксер. Пълна глупост са само коментарите ти :)
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Американец ( преди 8 месеца )
    Hyundai Kona 200 кс, 146 Kw в България се продава за 55,400 лв., докато същата кола в Америка струва $27,000.Тази статия е запълване на сайта, защото американците не карат малолитражни коли.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 8 месеца )
    Колите са много различни. Изискванията за безопасност и екологичност са различни. Изискванията на клиентите също са различни. От там вгражданите технологии също. Данъците са различни... абе все едно да сравнявате европ. и америк. футбол.