fallback

Tesla отново намали цените на най-скъпите си модели

Базовите Model S и X поевтиняха с 10 000 долара, но има и уловка

Tesla представи нови начални нива на на оборудване за двата си най-скъпи модела - S и X, които ще се предлага с цели 10 000 долара по-евтино от досега. Оказва се обаче, че новата цена на двата флагмана на марката крие и уловка за потребителите.

След актуализирането на двата модела през 2021 г. Tesla ги предлага само във версии с дълъг обхват (Longe Rage) или Plade, като цените им започват съответно от 88 490 долара за седана и 98 490 за SUV. Новите базови версии ще стартират с 10 000 долара по-малко - 78 490 долара за Model S и 88 490 за Model X.

Това намаление на цената обаче идва и с жертва на пробега. При Model S той е 652 км, но новата версия Standart Range ще изминава 515 км. За Model S Long Tange пробегът е 560 км, но в новия вариант той е намален до 433 км. Така и двата електромобила спестяват сериозна сума на бъдещите си купувачи, но пък предлагат с около 20% по-малък обхват.

В допълнение, новите версии ще понесат удар при производителността. Докато Model S може да ускори от 0 до 97 км/ч (60 мили) за 3,1 секунди, при Standard Range времето вече е 3,7 секунди. За големия SUV тези показатели се променят от 3,8 на 4,4 секунди. Въпреки това и двата модела от стандартната гама ще имат два електрически мотора и задвижване на четирите колела.

Electrek съобщава, че те ще получат батерии със същия размер като превозните средства с по-дълъг обхват, но допълнителният капацитет ще бъде заключен със софтуер, което е обичайна практика за Tesla. Доставките на новите версии трябва да започнат през септември, като те са част от стратегията на Tesla да се лиши от част от печалбите си в замяна на по-големи обеми на продажби.

fallback
  • #6
    Хвалипръц ( преди 8 месеца )
    До 5: Хех, то дали има Тесла на 10 години с оригинална батерия че намекваш за 20? Тия пропагандни партенки вървят само за напълно зомбирани теслофренчета.. Апропо, опорката че Тесла печелела повече от Тойота на продаден автомобил падна последното тримесечие. Сега решили да продават още по-евтино, а не са стигнали 1/5 от продажбите на Тойота.. Къде ще му излезе края ако карат така?
  • #5
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Това е много хитра тактика, така батерията има голям буфер и си гарантираш ниска степан на деградация. Взимаш батерия със заключени 20 % по-евтино и след 10-20 години като падне пробега си плащаш да ти отключат и останалите 20% и си караш още 10-20 години без притеснения.
  • #4
    ГЛУПОСТИ ( преди 8 месеца )
    ТЕСЛА не намаляват пробега, а просто ги разкриха, че досега са преувеличавали пробега.Сега вече са обявили реалните километри, които може да измине това подобие на автомобил и видиш ли намалили цените. И който се хване на въдицата си е за негова сметка.Кратко, точно и ясно.
  • #3
    Гост ( преди 8 месеца )
    Не върви търговията,теслари.
  • #2
    анонимен ( преди 8 месеца )
    То така всеки знае. И киселото мляко едно време беше само по 500 гр, а сега пада до 350, но пък видиш ли - по-евтино е.
  • #1
    Гост ( преди 8 месеца )
    Намаление на цената със скопяване на пробега.
fallback
Последни