IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac официално се обяви за конкурент на Rolls-Royce

Цените на луксозния електромобил Celestiq ще започват от 340 000 долара

Още при представянето на Cadillac Celestiq се появиха информации, че електромобилът на американската марка ще се продава на космическа цена. Сега тези слухове бяха потвърдени официално от Мелиса Грейди Диас – глобален маркетинг-директор на Cadillac, която обяви, че началната цена Celestiq ще бъде 340 000 долара. А това превръща брандът, който е собственост на GM, в директен конкурент на Rolls-Royce и Bentley.


Cadillac Celestiq


„Още от появата на Celestiq сме свидетели на изключително голям интерес към модела от страна на клиентите си. За да могат да му се насладят напълно, ние сме готови да им предложим такава персонализация, която да отразява личността им. А възможностите ни в тази посока са безкрайни“, коментира топ-мениджърката

През цялото време – от избора, персонализирането и покупката на Celestiq, клиентите ще бъдат съветвани от сертифициран дилър. Все още обаче е трудно да се отговори категорично дали този Cadillac ще отговаря на стандарта на автомобила, с който клиентите са свикнали в тази ценова категория. Със сигурност обаче той ще бъде луксозен и много богато оборудване.


Cadillac Celestiq


Засега е известно, че електромобилът ще получи батерия с капацитет 111 кВт/ч, която ще осигурява пробег от 480 км. По този начин Celestiq ще превъзхожда Rolls-Royce, чийто първи електрически модел – Spectre, има батерия със 102 кВт/ч и пробег от 418 км. Освен това моделът на Cadillac разполага с 680 к.с., които позволяват ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди. При Spectre мощността е 577 к.с., а ускорението до 100 км/ч отнема 4,4 секунди.

Cadillac Celestiq ще се сглобява на ръка в техническия център на GM в Уорън (Мичиган). И съответно на всяка бройка от модела ще има табелка, разположена на прага на вратата на шофьора, на която ще пише „Ръчно произведено в Мичиган“.


Cadillac Celestiq


0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До Смех'', искам да кажа, че ролс ройс се прави на напълно самостоятелна платформа разработена само и единствено за тази марка и всичко което произвеждат в момента няма общо /споделени компоненти / от бмв. Това е фирмена политика на компанията майка(бмв).
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 8 месеца )
    Искяш да кажрш че мерцедес и Кафилак не са съперници нанбмв 7-мъ серия ли
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Така, става забавно тези да конглокират Ролс, само да отбележа няма как да стане. Причината всичко на ролс ройс е разпродадено за години напред (става въпрос за електрическия модел '' Спектър ''), мерцедес опитаха с майбах видяхте какво стана,пак го има но като версия на S - клас. Добре кадилак е фирма с история но да стане директен конглокент на ролс ройс е много и много трудна задача.
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Живанши ( преди 8 месеца )
    За тия пари характеристиките са фрапиращо слаби. Lucid Sapphire струва 250к. Почти 100к по-малко. Кола с 1200 коня, радиус от над 800к. По-бърза кола не можеш да си купиш ако си нормален богаташ.
  • #5
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Георги ( преди 8 месеца )
    Доживях *** да плюе и по Ролс, под всяка статия влизам да чета злобни коментари от собственици на 20 г коли паркирани пред панелката на мама и тате, но компетентни.. Кой знае къде пие Пиринско 4 литра, ходи с потник и чехли тип "бумеранг" но много знае!
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 8 месеца )
    До 3По-скоро седмицата се опитват да я направят като ребрандиран Ролс, само дето тези безумни размери и форми отиват само на Ролс Ройс, седмицата изглежда просто като един огромен черен шлеп.
  • #3
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм ( преди 8 месеца )
    Че ролса е една ребрандирана 7-*** серия зигънска мечта с други брони и решетка.
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 8 месеца )
    Кадилак на цената на Ролс, муахахахаха, ей като сте легализирали тревата в щатите това не означава, че трябва да пушите от сутрин до вечер и накрая да ви хрумват такива идеи :)
  • #1
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Само пробега и на двата модела е пълна смешка между базова Тесла 3 и Ел. Корса :D