IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Два Ford Transit заместват влакове в Карпатите

Бусовете се движат по релси и разчитат на дизелови двигатели с механични скорости (ВИДЕО)

Близо до северната граница на Румъния преминава малка теснолинейка, която някога е била използвана за дърводобив. Подобно на много исторически железопътни линии, сега тя е туристическа атракция, където парни локомотиви дефилират по отсечка от 50 км при чартърни пътувания и почивки. Из румънския ландшафт могат да се видят дори два стари микробуса Ford Transit, които теглят влакова композиция.


Ford Transit


Самата железопътната линия Васер все още е ценна част от инфраструктурата в района. Тя продължава да се използва за дърводобив (въпреки че работещите двигатели вече са дизелови), но също така е важна връзка към Карпатите. Трудно е да се оправдае изпращането на цял локомотив, когато рейнджър или граничен патрул има нужда от превоз, така че вместо това те просто взимат кола, която се движи по релси. Или по-скоро микробус.

Тези релсови превозни средства произлизат от Transit (поколението, произвеждано от 1986 до 2000 г.), което не е далеч от идеалния автомобил за адаптиране. Техният малък отпечатък е сравнително просторен и проектиран да се движи в тесни европейски градове, докато конструкцията му с каросерия върху рама го прави лесен за монтиране на железопътни камиони.


Ford Transit

Ford Transit


Какви задвижващи механизми използват двата микробуса не се съобщава, но във видеото звучат като дизел - вероятно 2,5-литровият четирицилиндров двигател на Transi. Кадрите показват ръчна скоростна кутия в действие. Не е бързо, но не е и нужно. Освен това е икономично, особено при ниско съпротивление при търкаляне на влаковите колела.

Микробусите имат задна скорост. Лошата видимост отзад означава, че те очевидно не се движат често на заден ход. Вместо това микробусите се обръщат, като разширяват това, което изглежда като преработена винтова преса отдолу, позволявайки цялото нещо да се завърти в нова посока. Това е принцип, подобен на кръгла маса.



Предполага се, че микробусите работят подобно на американските железопътни автобуси, като известния флот Galloping Goose на Denver & Rio Grande Western. Те също пътуват по линията на теснолинейка, превозвайки хора и доставяйки поща.


0 от 500