IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи обновените V-Class

Новата версия представлява преход към електрификацията на цялата гама ванове

Mercedes-Benz Metris вече не се предлага на някои пазари, като това се отнася и за останалата част от сегмента на средноразмерните ванове на марката. В Европа обаче те все още се радват на стабилно търсене и германската компания разкри нова серия от пътните и товарни варианти на V-Class. Разнообразната гама варира от стандартната версия през електрическия EQV до микробуса Marco Polo.


Mercedes представи обновените V-Class


Обновените ванове са с преработен инструментален клъстър и най-новата версия на информационно-развлекателната система MBUX на Mercedes. Стандартната V-Class, Marco Polo и EQV са оборудвани с чифт 12,3-инчови дисплея и нова централна конзола, която разполага с опционално безжично зарядно устройство.

Mercedes също така включи луксозния циферблат в оборудването на на новите ванове, добавяйки функция за дистанционно стартиране, отопляем волан, затъмнено задно осветление за нощно шофиране и 64-цветно амбиентно вътрешно осветление.


Mercedes представи обновените V-Class


Каросерията на V-Class вече изглежда по-остра. Някои лайстни получават LED светлинна лента около решетката, която сега е по-голяма от преди. Фаровете и задните светлини също са ревизирани, а в зависимост от тапицерията адаптивните LED-фарове са стандартни или опция. Наред с пет нови цвята боя се предлага и нови 17., 18-и- и 19-цолови джанти.

Mercedes съобщи, че актуализациите на V-Class служат като мост към изцяло електрическото бъдеще. Новата платформа, предназначена за EV, е планирана да излезе през 2026 г. Производителят очаква неговите електрически ванове да съставляват повече от 50% от продажбите както в частни, така и в търговски данни до края на десетилетието.


Mercedes представи обновените V-Class


0 от 500