fallback

Тунинг-компаниите в Европа не се отказват от дизела

Ателието Manhart напомпа BMW 3-Series до 380 конски сили

Продажбите на дизелови автомобили в Европа спадат през последните години и юни стана първият месец в историята, когато автомобилите с такива двигателя бяха изпреварени по по продажби от електрически превозни средства. Въпреки това Стария континент си остава основен пазар за нови дизели, като това обяснява и защо различни тунинг-компании продължават да доработват дизелови версии на нови модели.

Сред тях е и ателието Manhart, което представи новата си разработка - MH3 400d. Тя е базирана на BMW 3-Series, оборудвано с дизелов 3,0-литров редови туин-турбо мотор, който дори в стандартния си вариант предлага впечатляващите 350 к.с.

Инженерите на Manhart не са променяли хардуера на двигателя, но са поставили нов заден шумозаглушител с управление на клапаните и четири 90-милиметрови изпускателни тръби. Мощността на мотора е 380 к.с., като така седанът превъзхожда Alpina D3 S с неговите 350 к.с. Няма данни за ускорението от 0 до 100 см/ч, но се очаква то да бъде под 4 секунди.

Екстериорът отговаря на това представяне. Подобренията започват с карбонови детайли от от гамата M Performance на BMW, включително ръбове на предния спойлер и нов дифузьор отзад. Автомобилът е завършен в лъскаво черно с нови сребристи и червени ивици за по-отличителен външен вид в сравнение с фабричния вид.

Комплект 20-цолови джанти с двойни спици Concave One завършва визуалните подобрения. Подобряването на управлението става и с промени по окачването, което е с 40 мм по-ниско на предната ос и 30 мм по-ниско на задната.

Още снимка на доработения седан - вижте в галерията:

fallback
  • #5
    бмв ( преди 9 месеца )
    Има как да е под 4 сек. Серийният вариант на колата прави 4,4 сек до 100 с лекота. Това се дължи на 700Нм комбинирани с задвижване на 4-те колела и много добрата скоростна кутия.
  • #4
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Няма да е под 4 сек. Не може с 380 коня да падне под 4 сек освен ако тези коне не са на колелата.
  • #3
    До 2 ( преди 9 месеца )
    То нямаше други затва
  • #2
    анонимен ( преди 9 месеца )
    1-ви, дали? Доста отданва на 24ч на Лю Ман има дизели - на Ауди и на Пежо. Разрови се малко в нета и ще видиш с изненада, че Ауди R10 е първият дизел спечелил там.
  • #1
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Спортна кола дизел НЕсъществува
fallback
Последни