IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda обяви, че новата MX-5 ще бъде на ток

Японците вероятно ще заложат на хибридно задвижване при спортната кола

Mazda потвърди, че следващото поколение MX-5 Miata ще излезе през 2026 г., като ще бъде електрифицирано. Японският производител обаче не разкрива каква форма ще приеме електрификацията - изцяло на ток, хибрид или plug-in хибрид. Предвижда се цялата гама на Mazda да стане поне частично електрическа до 2030 г.


Mazda MX-5


Mazda MЙ-5 има отлична репутация на забавен и достъпен роудстър с фантастична динамика на шофиране. Един електрифициран модел би я запазил жизнеспособна и в бъдеще.Японците не са сред лидерите при електромобилите, така че вероятно първоначално ще представят хибрид или plug-in хибридна Miata. А изцяло електрическият вариант ще се появи по-късно.

През миналата година Mazda представи концепцията Vision Study - зашеметяваща спортна кола, която може да бъде предварителен преглед на електрическата Miata, въпреки че е по-вероятно тя просто да даде стилистични насоки за серийния автомобил.


Mazda MX-5


Mazda обяви, че ще работи с компанията Rohm Co за разработване на електрически задвижвания и подписа споразумение с Envision AESC за разработване на батерии. Въпреки че тези договори могат да повлияят на следващото поколение Miata, хибридната версия на роудстъра в момента има повече смисъл. Изцяло електрическа MX-5 означава допълнително тегло заради батериите, което ще намаля пробега, но ще увеличи сериозно цената.

Mazda също може да работи с друг автомобилен производител за разработването на платформата, като раздели разходите си, за да запази автомобила достъпен (такъв е случаят с BMW Z4 и Toyota Supra). Компанията ще се опита да задържи достъпни цени на следващата Miata, но новото задвижване и другите подобрения означава, че тя ще струва поне 30 000 евро.


Mazda MX-5


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Реално ( преди 8 месеца )
    Да, защото старата (като всяка една Мазда) похарчва масло и пуши синьо, което за кабрио не е оферта. Дразни носа и очите. До 3: Има. MG Cyberster и Alfa Romeo Duetto Spider
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Освен Fiat 500, май друго кабрио на ток няма. Много се надявам, че ще има скоро повече кабрио коли с твърд покрив на ток.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    И разбира се, Мазда ще си убеждава горките клиенти, че повече никога не им трябва и това са топ-технологиите на 24 век.
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Очакваме около 30-35 км пробег, ако е чисто електрическа, и 5-6 км, ако е плъгин-ибрид.