IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda CX-60 изненада с отличен „Лосов тест“

Японският кросоувър премина изпитанието с нужната скорост (ВИДЕО)

По принцип кросоувърите не се отличават със стабилност, които изискват рязка промяна на посоката на движение. Mazda CX-60 обаче се оказа изключение и се представи блестящо на „Лосовия тест“, проведен от експертите от изданието km77.


Mazda CX-60


При това изпитание автомобилът трябва рязко да смени лентата, за да заобиколи появилото се на пътя препятствие, след което да се върне обратно. За идеален се счита резултат от 77 км/ч, без да бъде ударен нито един от конусите.

В теста участва версията на Mazda CX-60 с 3,3-литров дизелов двигател с мощност 254 к.с., който е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. Кросоувърът се справи блестящо с нужната скорост, като не събори нито един конус.



Експертът зад волана отчете, че автомобилът не е много маневрен, но това не е изненадващо, като се имат предвид размерите и високия центът на тежестта на модела. Отчита се, че като цяло поведението на Mazda CX-60 е безопасно за неподготвен шофьор, както и че този модел се справя с „Лосовия тест“ далеч по-добре от скъпите кросоувъри на водещите марки.


0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 9 месеца )
    Тествах CX-60 с по-мощния дизел преди 3 месеца и на мен ми направи впечатление твърдата возия. Не върви кола за 115 бона да друса като Дачия. Иначе всичко останало е без забележки.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Тия мундщуци най-сетне разбраха, че твърдо окачване не значи непременно стабилно. CX5 е трагедия - подскача като скакалец и на най-малката неравност и гумите губят контакт с настилката. Да не говорим, че след първите 5 мин. става неприятно за возене в колата. Фините вибрации хич не ги обира, а задницата бяга при поразително ниски скорости в завой.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    никой ( преди 9 месеца )
    Евалата!