fallback

Собствениците на Rolls-Royce Spectre ще го зареждат само 12 пъти годишно

Причината не е в пробега, а в броя на другите коли, които притежават

Британският производител Rolls-Royce вярва, че пробегът на електромобил е проблем само за онези, които не могат да си позволят кола като първия модел на марката, задвижван изцяло на ток - купето Spectre. Според компанията, дори при запас от 420 км, собствениците на луксозна електрическа двувратка ще трябва да зареждат батерията само веднъж месечно, тоест 12 пъти на година.

В случая въпросът не е, бе клиентите на марката пътуват малко. Статистиката показва, че всеки собственик на Rolls-Royce притежава поне7 други коли. Затова и моделите на марката изминават средно по 4800 км на година. И ако този пробег се раздели на резерва на мощност на Spectre, се получава 11,5 зареждания на година.

Батерията на купето се зарежда от домашния терминал с 11 кВт . Според производителя, батерия с капацитет 102 кВт/ч се зарежда за по-малко от 11 часа. Ако шофьор на Spectre все пак реши да спре до обществена станция, ще му отнеме само 34 минути, за да зареди батерията от 10 до 80% капацитет. За целта обаче е нужен терминал с пикова мощност 150 кВт

Производството на Rolls-Royce Spectre е планирано да започне през четвъртото тримесечие на 2023 г. В моделната линия на марката новият модел ще замени четириместното купе Wraith. Автомобилите имат подобна форма на каросерията с отварящи се назад „самоубийствени“ врати.

fallback
  • #7
    До 6 ( преди 1 година )
    5 от 365 дни много ли ти се струва при положение, че само спането ти е 120 дни годишно ако е нормално :D ?
  • #6
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако зареждаш по 10ч на денонощие тва прави на година по 5 дена само да зареждаш умрела работа.
  • #5
    До 3 ( преди 1 година )
    Това е Ролс какъв смисъл търсиш? То и пробега му е по-малък от на базова Тесла 3 ама карай :D.
  • #4
    анонимен ( преди 1 година )
    имат поне 7 други коли. Т.е е я вземат само да кажат, че я имат. Дали ще изминат с нея и 4800км е спорно.
  • #3
    Гост ( преди 1 година )
    Щом имаш други автомобили,какъв е тогава смисъла да имаш електричка?Нашия спейшълист твърди :Има смисъл от електричка само,ако караш много километри.
  • #2
    До 1 ( преди 1 година )
    А защо смяташ, че собственика на този rolls-royce се интересува от проблемите на шофьора?
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Веднъж месечно значи 30мин в най добрият случей за 450км а с двг зареждаш веднъж в месечно за 3 минути и караш с 200км повече
fallback
Последни