IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на колите за пенсионери

Тези модели са предпочитани от най-възрастните шофьори

Колкото по-възрастен е един шофьор, толкова повече той оценява практичните, удобни и предвидими с поведението си на пътя автомобили. Поне това показва статистиката на застраховки, изготвена от германския интернет-портал Verivox. Тя показва кои са моделите, предпочитани от най-възрастните шофьори в Германия, съобщава изданието Auto, Motor und Sport.


коли за пенсионери


В случая автомобилите, попаднали в тази група, имат сходни характеристики. Сред тях са лесен достъп до салона на автомобила, изправена седалка и добра видимост. Затова и не е изненада, че особено популярни сред по-старото поколение водачи да именно компактните SUV и кросоувъри. Около 60% от колите, карани от шофьори на възраст между 70 и 79 години са именно такива.

Авторите на проучването обаче са предпочели да се спрат върху цялото поколение „пенсионери“, тоест върху шофьорите, които са навършили 65 години. Освен това, в класацията са посочени самите модели, като техните поколения и модификации не са фиксирани.


Топ 10 на колите за пенсионери (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500