fallback

Rolls-Royce готви „черен списък“ за клиенти, които продават своя Spectre за печалба

Въпреки заплахата някои собственици вече преговарят с дилъри на луксозни коли

Rolls-Royce ще постави в „черен списък“ всички клиенти, които закупят първия електрически модел на марката Spectre и след това го продадат на печалба. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Торстен Мюлер-Отвош, цитиран от Car Dealer Magazine.

По време на представянето на електромобила в Калифорния шефът на Rolls-Royce обясни, че всеки, който иска да се сдобие със Spectre, първо трябва да кандидатства за колата, и след това, ако има късмет, да получи слот за поръчка. Ако обаче клиентът реши да се откаже от електромобила и го препродаде, той никога повече няма да получи кола директно от Rolls-Royce.

Мюлер-Отвош допълни, че Rolls-Royce ще започне доставките на Spectre през четвъртото тримесечие на 2023 г. Към момента интересът към електромобилът е огромен, като 40% от желаещите да го имат са нови клиенти на марката. Заради голямото търсене на Spectre вероятно ще се наложи увеличение на производствените обеми, допълни шефът на британския производител.

Въпреки заплахите от страна на Rolls-Royce, някои търговци на автомобила са категорични, че никой не може да забранява на клиенти да правят каквото искат с колата си, когато тя стане тяхна собственост. Британският дилър на луксозни автомобили Том Хартли призна, че е преговарят с двама собственици на Spectre за покупка на техните коли, като те ще получат по 50 000 британски лири повече от това, което са платили за електромобила.

fallback
  • #4
    анонимен ( преди 8 месеца )
    Хубав маркетинг е това ... Балъците, сега ще си казва "ваййй ваййй колко сме изклузифнии"
  • #3
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    Да не ми го дават без пари, че да ми казват какво да го правя!? Ако искам, прасето ще си гледам вътре! Платил съм си и никакви закони не нарушавам! Смешници!
  • #2
    И с друга цена ( преди 10 месеца )
    Това е просто едно малко по-различно БМВ
  • #1
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Те пък много са се засили да ги купуват тия грозотии.
fallback
Последни