IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

6000 култови машини на едно място: това е VW Bus Festival 2023

Ето как изглеждаше легендарният фестивал за фенове на "Були" тази година

Летните автомобилни фестивали са едно от забележителните зрелища в Европа, но малко от тях всъщност могат да се мерят по мащаб с Volkswagen Bus Festival: над 6000 микробуса от една и съща марка, и над 80 000 фенове се събраха за тазгодишното издание в изложбения център в Хановер. Огромният терен на центъра бе буквално претъпкан с всички микробуси, произвеждани някога от VW - от вече античните T1 Type 2 до съвременните ID. Buzz, T6.1 Transporter и California, както и T7 Multivan.
    
  
Volkswagen Bus Festival 2023
    
        
Къмпингът беше претъпкан с фенове на марката. Някои от превозните средства бяха подредени в спретнати редици, други пък пристигнали заедно и създали малки комуни с тенти и столове за бира. Естествено, навсякъде се лееше бира и се правеше барбекю.
    
     
Volkswagen Bus Festival 2023
    
         
За разлика от много други фестивали, на този няма конкуренция между притежателите. Всички просто се радват да са тук, без значение дали имат модифицирани, оригинални или реставрирани автомобили. Много приятна бе картината един до друг да са паркирани изтъркани Т2, реставрирани Samba и чисто нови T6.1 California.
   
       
Volkswagen Bus Festival 2023
   
      
Всеки собственик, естествено, може да разкаже дълга история за своя автомобил. Много от тях са били използвани от магазини, други от германските пощи, а някои - дори като пожарни. Част от тях са минали толкова много километри, че бе цяло чудо как са стигнали до фестивала. Собствениците им могат да са пример за всеки шофьор как се поддържа един автомобил.
     
     
Volkswagen Bus Festival 2023
   
       
Германия е известна със своя ред. При пристигането на фестивала на всеки се връчва торбичка за боклук и торба за рециклиране със списък къде какви отпадъци трябва да се слагат. Тоалетните и душовете се почистват на всеки два часа. В Германия е популярен така нареченият "пфанд" - с други думи всяка бутилка или кен се връщат на касата срещу пари. И така не става море от отпадъци, по което трябва да газиш.
   
     
Volkswagen Bus Festival 2023
   
       
В името доброто прекарване е пълно с щандове за храна, готварски демонстрации, фитнес уреди и дори конкурс за най-добра татуировка.
  
    

 

0 от 500