IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-добри електромобила за 2023 година

Списъкът е на популярна платформа за продажби и в него няма модел на Tesla

Една от най-популярните платформи за продажби на автомобили – Autotrader, публикува своя топ 10 за най-добрите електрически превозни средства. Те са предназначени основно за американски потребители, като в списъка попадат модели на някои от най-популярните производители в света - BMW, Hyundai, Ford и други, но няма нито един представител на Tesla.


Топ 10 на най-добрите електромобили според Autrader


Списъкът е съставен само от изцяло електрически превозни средства и не включва никакви хибриди, plug-in хибриди или превозни средства с водородни горивни клетки. Автомобилите задължително трябва да бъдат от моделна година 2023 и да струват под 100 000 долара.

Друго задължително условие за попадане в списъка е превозното средство да бъде налично за закупуване поне в 15 щата, тъй като много от създадените наскоро производители на електромобили използват модел за директна връзка с потребителя. Така се ограничават райони, в които съответната компания предлага своята продукция.

Топ 10 на най-добрите електромобили според Autrader (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBoY! ( преди 10 месеца )
    И макар че таблицата с класацията за кач-во не е четлива, но в сайта им ВИЖДАМЕ, че...9-ти е KIA, 10 - LEXUS, 11 - GENESiSъТ, които са ТРЪН в Д-то на ГЕРМАН. премиум-барачки, а пък 17-то место го заема съответно ХЮНДАЙ Мадърс Ко. И съответно от самия сайт добавяме и конкретния ЦИТАТ: HYUNDAI Motor Group models that rank highest in their respective segments are GENESiS G80, Kia Carnival & Kia Stinger... И тук некъф дребЙЕн нехранимайко пцювайки се опитва да омаловажи приноса на тази водеща марка
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    АйМ-Мръсен-УайтТраш ( преди 10 месеца )
    Пак си дрънкам за тесли и 'уйдаи, ама не ми вързвайте кусур!
  • #8
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBoY! ( преди 10 месеца )
    И за да не сме съвсем голословни, ето самият линк към таз актуална информация: genesisnewseurope.com/english/news/genesis-gv80-coupe-concept-and-x-convertible-to-make-european-debut-at-festival-of-speed/s/9668970b-4bc9-448f-b616-8d9212d357ee. Традиционният забележителен по своите мащаби Фестивал на скоростта ще се проведе от 13-16 юли т.г в Гуудууд, където любителите на истинските готини возилра ще могат да се насладят на ЕВР0-дебютантите от GENESiS: GV80 Coupe Concept & X-CONVERTIBLE
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Im-ДртiйУАЙТBoY! ( преди 10 месеца )
    ТЕСЛАта нема нужда да изтъкваме и коментираме, след като тя си е убедителен ЛИДЕР в този сегмент, но пък...както виждате 4 коли на ХЮНДАЙ-ГРУП са классирани в челната 10-ка, 2 от тях са на водещия им лЮкс-премиум бранд - GENESiS, а именно: G80 и по-скромния GV60. И това ЮЛСКО лято в UK предстои ЕВРО-премиерата на най-красивия за 21ви век /все още КОНЦЕПТуален/ кабриолет виждал изобщо бел свет: X-Convertible, който не само с външния си вид, но и кокпита си е наистина УНИКАЛЕН кар - като SAAB...
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 10 месеца )
    Другаде е скрита уловката. Почти всички модели на тесла са под 100 000 долара, но има условие за дилърства в поне 15 щата, а тесла не работи с дилъри и дори в Тексас не е продала нито един автомобил официално, защото там е забранена продажбата на автомобили ако няма дилър. Поръчват си ги от други щати, където е позволена покупката на автомобили онлайн по интернет. Точно както ги купуват българите от Германия, въпреки че в България Тесла няма дори представителство, камо ли дилър.
  • #5
    2 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Тесла се купува единствено заради зарядната мрежа, инвестирани са милиарди за това - иначе като кола е пълно дърво. Може ли някой да ми обясни тук защо ги купуват, при положени че има 2 станции само, доста глупави хора има явно.
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Mupo ( преди 10 месеца )
    То се вижда как са решили проблема с Тесла: Автомобилите задължително трябва да бъдат от моделна година 2023 и да струват под 100 000 долара Явно нямат млдел който отговаря на условията и готово.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 10 месеца )
    Много зависи какви са критериите на класацията. Тогава и dacia може да бъде на първо място. Защото тази класация е нещо подобно на "най-добрият автомобил паркиран пред блока" ама какво му е най-доброто никой не казва! Също така може точно преди началото на започване на съставяне на класацията, съседът с чисто новата s класа да е отишъл да пазарува и най-добрия автомобил на паркинга да остане dacia, защото нейния собственик организира класацията. Тук е същото, но трябва критично мислене!
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гош ( преди 10 месеца )
    Тя и Дачия Сандеро е най-продавания автомобил в Европа, но едва ли би попаднала и в топ 50 на най-добрите автомобили с ДВГ... Ако разбираш какво искат да кажат авторите на класацията... Не мога да разбера, защо някой който не се е докосвал до 90% от тези автомобили трябва да поставя под съмнение мнението на на екип от хора, които са карали всеки един от тези автомобили ?!?
  • #1
    11 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ами нормално. Ако включат и моделите на Тесла, тази класация от топ 10 ще трябва да стане топ 6 и да изхвърлят четири модела от настоящата класация. Самият факт че тесла държи 80% от американския пазар на електромобили, а всички тези в класацията плюс още десетки модели си делят общо останалите 20% е достатъчно красноречив кои електромобили предлагат най-доброто съотношение качества/цена. Да не говорим че един от моделите на Тесла е най-продавания автомобил в света. Автомобил, не електромобил!