IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Nissan получи ново лого, но не е ясно за какво ще го ползва

Странният знак отдава почит на състезателното наследство на марката

Nissan е един от многото производители на автомобили, които промени логото си през последните години. Така старият сребърен 3D-знак от 90-те се трансформира в по-елегантна и семпла значка. Сега обаче се появява още по-нов вариант, който е патентован от японската компания, но не е ясно къде ще се използва.


Nissan


Съобщава се, че Nissan е запазил патент за петредовото лого в ЕС и Австралия по-рано този месец, но не и в САЩ. Както се вижда, новото състои от две вертикални линии отляво, оградени от три хоризонтални отдясно.

Инвеститорът Рейли Бренан първи откри новия знак в Twitter, отбелязвайки, че дизайнът му отдава почит на наследството на японския производител в света на състезанията, тъй като номер 23 обикновено се използва от екипите на производителя за моторни спортове.

Има обаче и по-буквален превод: „NI“ означава две на японски, а „SAN“ означава три, така че това също изглежда като логично обяснение. Предполага се, че новото лого ще се използва за високопроизводителни коли на Nissan, но засега от компанията не са коментирали всички тези твърдения.


0 от 500