IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Надценени ли са съвременните технологии?

10 спортни коли на старо, осигуряващи невероятно удоволствие от шофирането

От първата си поява през 1886 г., автомобилът не е спрял да се развива и в днешно време се е променил драстично от своите предшественици. През последните 137 години той еволюира чрез непрекъснато вграждане на технологии и модерни материали, които го правят по-добър, по-бърз и по-ефективен. Напредъкът обаче не минава без жертви и това се вижда най-добре, когато става въпрос за спортни автомобили.


спортни коли


Тези, които искат да купят спортна кола, често са хора, които жадуват за по-директна връзка с пътя. Да бъдеш едно цяло с автомобила е от решаващо значение, но в същото време съвременните превозни средства са наблъскани с технологии, които постепенно отнемат контрола от шофьора. Затова и много от любителите на спортното шофиране се насочват към стари, но доказани модели, чието управление доставя истинско удоволствие.

За щастие, на пазара има голям брой употребявани автомобили, които все още са сравнително достъпни и осигуряват именно много обичаното аналогово изживяване на шофирането. С помощта на изданието Top Speed ви представяме 10 точно такива спортни коли.

10 спортни коли на старо, доказващи.... (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Порше, особено с тия новите 4цил. турбо боксери бръмчи и пърди като застаряващ ***. Жалка история. Новите М -ки и те много странно попръцкват и придрънкват приглушено заради турбините. Не че съм много против турбото, ама оставя привкус на нещо добавено, присадено. И теглото на новите коли с всички опити да го компенсират и прикрият - също те отдалечава от кефа. Всъщност важни са емоциите от колата, не толкова скоростта, защото по обществените пътища не засичат време, а скоростта...убива.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Едно Порше караше зад мен, дадох газ да не го бавя а то на първия легнал полицай му изтекоха водите.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Защо ни е Троше 911 като има Шевролет Корветт
  • #2
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Колко да е достъпно едно Порше 911 без значение от годините му ?
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Сега избройте и трасетата, където да се карат вашите предложения. Без Тракия, Южна дъга и 202ра