IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какви коли се купуват най-често на американските автомобилни търгове?

Аукционите зад океана стават все по-предпочитани от българските потребители

Когато става за употребявани автомобили внос от САЩ, българите най-често купуват коли от търгове на автомобилни застраховятели. Основната причина е, че тези коли,  макар и с повреди (най-често леки удари), са много по-евтини от тези по автокъщите зад Океана.


аукцион


Застрахователните компании продават десетки хиляди автомобили годишно на тези търгове, като най-често това са автомобили след катастрофи и други застрахователни случаи. Разбира се, аукционите обикновено продават ударени коли, но тези с минимални повреди се купеват на мига. Има обаче и предпочитания сред марките и моделите. Най-популярните се разграбват веднага, а други могат да се търгуват няколко пъти, докато се намери купувач.

Обикновено търговете не показват статистика за покупките, но има сайтове, които събират информация за автомобилите, които са били предложени за продажба и продадени чрез големите автомобилни търгове в САЩ. Такъв например е сайтът за анализ на автомобилни търгове AutoAstat, който класира моделите автомобили, които са били най-търсени. Показваме ви статистика от последната седмица.


аукцион


Според тази статистика най-търсено е BMW 3-Series (439 пъти тази седмица), следвано от Audi Q5 (413 заявки) и Tesla Model 3 (409). Това показва, че потребителите се интересуват от тези марки и модели и искат да ги купуват, дори и ударени.


0 от 500