IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda показа „тялото“ на новия Kodiaq

Големият SUV ще получи електрифицирани двигатели и много място за пътниците

През 2022 г. Skoda Kodiaq беше един от най-продаваните модели на чешкия производител, с повече от 60 000 бройки, доставени на клиенти в цяла Европа. Това несъмнено е един от най-важните автомобили за компанията, като смяната на поколенията трябва да стане факт до края на годината.


Skoda Kodiaq


Вече на няколко пъти по пътищата бяха забелязвани прототипи на втората генерация на големия SUV, включително и в компанията на новия флагман Superb. Сега обаче от Skoda публикуваха снимки, които показват модела, изграден на платформата MQB, без никакъв з камуфлаж, но напълно гол и готов за финалната фаза на боядисване.

Публикуването на такива изображения означава само едно - официалното представяне е съвсем близо. Благодарение на новите снимки за първи път може да се види на живо дизайна на каросерията, който предвещава нещо ново, макар и със същите пропорции като на първото поколение. В същото време мястото в салона ще бъде още по-голяма,като ще се предлагат и версии със 7 места.

Всичко това означава, че кросоувърът няма да бъде напълно преработен и ще приеме формите на броните и фаровете от първата генерация, която е на пазара още от 2016 г. Новият Kodiaq, който ще продължи да се произвежда в завода в Квасини (Чехия), обаче ще получи голям брой технически и технологични иновации.

Вече е известно, че моделът ще продължи да се предлага с термични двигатели, но ще има и версия с plug-in хибрид, която ще се сглобява на същата производствена линия като стандартните модели с вътрешно горене.


0 от 500