IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-лудият кемпер е направен от стар хеликоптер

Все още не е завършен, но собствениците пътуват с него вече една година

Американските ветерани пилоти и съпрузи Блейк Морис и Маги Мортън са създатели на най-готиния дом на колела, най-якото, невероятно и лудо творение, според техните оценки. Става въпрос за Helicamper, който някога е бил истински хеликоптер, но вече „лети“ само по суша като самоделно преработен кемпер, информира Carakoom.

 

Helicamper

 

Хеликоптерът Aerospatiale SA 330 Puma е произведен през 1978 г. и е „служил“ в Германия, Румъния и Афганистан до 2011 г. След като е „пенсиониран“, хеликоптерът е доставен в САЩ, а през 2020-а е предложен за продажба от човек във Флорида, като обявата е видяна случайно от Блейк и Маги. Преди това те служат в бреговата охрана и решават да купят хеликоптера, за да го превърнат в дом на колела.

Преобразуването на изведени от експлоатация самолети в кемпери не е нова практика, но не е и най-често срещаната поради високото ниво на сложност на подобни проекти. Работата по Helicamper отнема две години и продължава общо 900 часа. И все още не е завършена, въпреки че от пролетта на мината година Helicamper изпълнява новата си роля.

 

Helicamper-1

 

На пръв поглед може да изглежда, че превръщането на корпуса на хеликоптера в дом на колела не е толкова трудно поради голямото вътрешно пространство и здравата конструкция, която може да издържи на големи натоварвания и температурни промени. Всъщност всичко е много по-сложно, признават съпрузите.

Фюзелажът (тялото на летателния апарат) на хеликоптера с отстранени опашка, нос и перки е монтиран на двуосно ремарке. Кабината на хеликоптера изобщо не е пипана, като според Блейк Морис това е чудесно място за сутрешно кафе. В същото време те се опитват да се придържат към темата за авиацията, интегрирайки запазените компоненти в ежедневието. Например лостовете за управление са превърнати в държачи за кърпи.

 

Helicamper-4

 

Вътре Helicamper е оборудан със спалня с голямо легло и телевизор, както и кухня с готварска печка, мивка и хладилник и всекидневна с възможност за допълнително легло. Има много място за съхранение и изненадващо много свободно пространство.

Масата за хранене е ръчно изработена, с множество слоеве епоксидна смола и е украсена със значки, монети и дори парчета от перки на хеликоптер. Банята е с истинска врата от тоалетната на стар самолет. Монтирани са също климатик и мощна аудио система.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Класика ( преди 9 месеца )
    Всичко точно,но защо най лудия!!!!???? 90% от стадото в матрицата кара само сиви и черни коли,защото го лъжат че има най голяма стойност при продажба,а то е защото най лесно се боядисват и най малко пари се дават! Няма *** коли,розови,жълти,сигнално зелени,оранжеви ,защото стадото е излъгано и комплексирано и не смее да вземе това което иска!!!! И сега един хубав кемпер го изкарват луд и стадото блее и вика: да луд е!??? А си мислех че " матрицата" е филм!?... Амин...
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    Много дървения вътре, чак ми накъртва