IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте една евтина хотелска стая, теглена от автомобил

В сгънато състояние дължината на Hitch Hotel Traveller е метър, но в него могат да спят двама души

Преди 6 години се появи Hitch Hotel Classic, който беше наречен „Първото в света разширяемо ремарке без колела“, но то вече не съществува. Идеята обаче се разви и на пазара сега има надградена и подобрена версия - Hitch Hotel Traveller, подходяща за света на къмпингарите, информира Autoevolution.

 

hitch-hotel-traveler-2

 

Това е мобилна хотелска стая, която е далеч от комфорта и удобствата на големите кемпери и каравани, но има своето място на пазара с далеч по-ниските си цени и е предназначена най-вече за хора, които търсят по-различно изживяване сред природата.

Hitch Hotel Traveller е малка и доста симпатична „кутия на колела“, създадена в Калифорния от баща и син, която дава „нощен приют“ и предлага основните неща за романтика на открито. Хотел Hitch е дълъг 1 метър в сгънато състояние, но след като се разшири телескопично с прибиращи се допълнителни модули, в него могат да спят двама възрастни. Основното предимство е, че това може да стане на всяко подходящо за спиране на теглещия автомобил място.

 

hitch-hotel-traveler-17

 

Първият Hitch стартира от идеята за създаване на кутия от фибростъкло, тежаща само 109 кг, прикрепена към голям американски пикап и монтирана на специални стойки за транспортиране на планински велосипед. След години на развитие тази идея се превърна в класическия модел на хотел Hitch, който виждате на снимките.

По това време моделът Traveller е в етап на разработка, но в момента е единственият, който се предлага и е в две конфигурации - Standard и Premium. Създателите на Hitch Hotel Traveller планират да предлагат и „истинска персонализация“, както и мрежа за отдаване под наем на такава мобилна хотелска стая.

 

hitch-hotel-traveler-16

 

Пространството на Hitch Hotel се разширява благодарение на две прибиращи се секции, всяка със собствени стабилизатори и ролки. За броени минути след разполагането на лагера се получава стая с дължина 2,1 метра с три прозореца и захранван вентилатор на тавана, LED светлини и USB зареждане за малки устройства. Достатъчно за спокоен нощен сън след всяко приключение на открито.

В стандартен режим ремаркето се предлага с литиева батерия 12 V, 60 амперчаса, но е съвместима със слънчев панел, ако има нужда от повече енергия. Надстройката Premium носи по-голяма батерия от 100 амперчаса и някои екстри, като съвместимо със слънчеви панели отопление и система за променлив ток или стойки за багажник за велосипеди. Производителят обмисля да добави още няколко артикула към сегашния кратък списък, като касетна тоалетна, готварска печка, малка мивка с помпа и място за съхранение.

 

hitch-hotel-traveler-14

 

Hitch Hotel е устойчив на атмосферни влияния и вода, издръжлив и лек, така че да може да бъде теглен от повечето превозни средства. Движейки се на 10-инчови колела без спирачки, той е способен да развива скорости до 130 км/ ч по магистрала и е лесен за работа в града поради размера си. Теглото на кутията е 431 кг, но може да поеме 816,5 кг.

През 2017 г. цената му е по-малко от $3000, но сега хотел Hitch е $9800 за Traveller Standard и $12 500 за Traveller Premium, плюс разходи за доставка. Добавете матрак и всякакви други артикули, от които се нуждаете, и цената се вдига, но същността е видна - това е мобилна хотелска стая, за която плащате само веднъж, допълва изданието.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Баничарка, комби, бус, ван, могат да се преустроят идеално за спане на двама човека. Едно време имах комби и като тръгнем нанякъде с жената из други държави мятах един дюшек, 2 възглавници и си спяхме идеално. Събуждали сме се на невероятни места сутрин в Алпите, на някой плаж в Италия и Франция. За двама човека е лесно да се измисли нещо.
  • #3
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Жжж ( преди 11 месеца )
    По-добре да си купя баничарка и да си я направя като мини каравана
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Кашон от хладилник върху гуми от тротинетка! Само за 20 000 лева!
  • #1
    11 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ако не си с 2 леви ръце и имаш малко технически умения, можеш да си направиш сам кемпер. В нета има много видеа как се прави. Трябва ти само едно ремарке, което да го ползваш за основа на проекта. Хем по-евтино ще излезе, хем по-голямо и с всякакви неща по свой вкус можеш да го оборудваш. Ако не ти се занимава, продават сгъваеми палатки за покрив на кола. Много е готино това решение и няма да имаш никакъв проблем в някои държави, където с кемпер нямаш право да пренощуваш къде да е.