IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Футуристичен мобилен дом прилича на гигантска флашка

Караваната Romotow T8 вече е на пазара, като струва поне 245 000 евро (ВИДЕО)

Пет години след дебюта като прототип, новозеландската архитектурна фирма W2 представи мобилния дом на колела Romotow T8, който вече е в производство. Уникалната каравана не прилича на никоя друга, най-малкото заради своя дизайн – прилича на гигантска флашка.

 

Romotow-5-1

 

Футуристичната Romotow T8 е базирана на фиксирано извито шаси, а вътрешната част може да се върти на 90 градуса като истинска флашка. Когато караваната е в отворено положение предлага голяма тераса в допълнение към жилищното пространство.

Цената е толкова впечатляваща, колкото и дизайна – базовата е 429 000 новозеландски долара, което се равнява на около 245 000 евро. 



Бордовата система се захранва от 200 Ah литиева батерия, която се зарежда от слънчеви панели, монтирани на покрива. Оборудването включва стенни телевизори, модерна аудио система, кухненски бокс и спалня с двойно легло. Като опция се предлага външен протектор на терасата.

Наред с впечатляващия си дизайн обаче коментари в YouTube отбелязват, че караваната може да бъде и малко неудобна в някои къмпинги, където много места са дълги и тесни. Което означава, че отварянето на Romotow T8 може да се окаже невъзможно.

 

0 от 500