IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дръзка кражба приключи с удар в стълб с 260 км/ч

Като по чудо престъпникът оцелява след свирепия инцидент

Американският аукцион за употребявани автомобили IAA (Insurance Auto Auctions) в Охайо стана жертва на дързък обир. Двама крадци, чакайки вратите на аукционната къща да отворят, открадват две коли от паркинга. Бял Dodge Charger Scat Pack от 2020 г. и тъмносив Chevrolet Camaro от 2016 г. Кражбата е извършена лесно без усложнения и по план.


катастрофа


Продължението обаче се оказа не толкова розово за крадците. По време на преследване, което е започнало веднага след обира, водачът на белия Dodge губи контрол и катастрофира. Спортният седан излиза  от пътя и се блъска в телефонен стълб. Съдейки по останките от колата, ударът е бил много силен. Само чудо помага на шофьора да остане жив.

При първоначалния оглед полицаите установяват, че в момента на удара скоростта на Charger-а е била 262 км/ч. Похитителят е ранен, но не тежко. След като е излекуван в медицински център в Охайо, той е отведен в затвора, където ще чака да бъде изправен пред съда.

Срещу него са повдигнати наказателни обвинения за кражба на кола и бягство и опит за избягване на отговорност. Възможно е в списъка да се появи нарушение на правилата за движение. Партньорът му има по-голям късмет. Той изоставил откраднатия Chevrolet Camaro на паркинг на Walmart и избягал в неизвестна посока.


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    62 kм да но 260 е смешно да се пише
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 10 месеца )
    Хахаха Бай Ставри, освен че е смешно, това дет си написал е вярно.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 10 месеца )
    Телефонният стълб, най-вероятно е някаква тънкостенна тръба. Ако беше бетонен, як стълб, с тая скорост, нищо нямаше да остане от автомобила, камоли от шофьора.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Ставри ( преди 10 месеца )
    Дайте ми го тоя сървайвър и посегател върху световното културно наследство! ;-) А ако Додж-ито беше електричка (което ще стане не след дълго), при такъв краш-тест вероятно батерията й щеше да хвръкне до Минесота...