fallback

Honda пусна брат-близнак на Accord

Седанът Inspire се произвежда от друго японско-китайско предприятие

Honda публикува снимки на новото поколение на седан Inspire. В Китай това е името на модела Accord, който се произвежда от съвместното предприятие Dongfeng Honda. Вече е известно, че по отношение на технологиите Inspire няма да се различава от другия си аналог. Гамата от двигатели ще включва 1.5-литров турбо четирицилиндров мотор и e:PHEV хибриден агрегат, базиран на аспириран 2.0 мотор.

Седаните Honda Inspire и Accord са братя-близнаци. И двете се правят в Китай, като Inspire се произвежда в съвместното предприятие Dongfeng Honda, а Accord се прави от GAC-Honda. Последният стъпи на местния пазар преди по-малко от две седмици. И веднага след него бе представен новият Inspire.

Визуално двете коли се различават по радиатрната решетка и светлините, както и по част от интериорния дизайн. В същото време и двата автомобила са оборудвани с виртуален клъстер и мултимедийна система Honda Connect 4.0 с широкоекранен дисплей.

Техниката също е еднаква за двете коли. Базовите версии разчитат на 1.5-литров бензинов четирицилиндров мотор с турбо и с мощност 192 конски сили и 260 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е вариаторна. Освен това в гамата има e:PHEV plug-in хибриди. Този силов тракт е базиран на атмосферен двулитров мотор, работещ по цикъла на Аткинсън (пикова мощност - 207 к.с. и 335 Нм), а батерия с капацитет от 17,7 киловатчаса осигурява чист електрически резерв за 82 километра.

Публикуването на официални снимки и появата на модела в базата данни на китайското министерство на промишлеността означава, че пълноценната премиера е точно зад ъгъла. Цената все още не е известна, но Honda Accord в Китай струва от 179 900 юана (23 700 евро). Хибридът e:PHEV е на цена от 225 800 юана, което съответства приблизително на 30 000 евро. Цените на Honda Inspire се очаква да са почти същите.

fallback
  • #3
    #1 ( преди 10 месеца )
    А бе кой е луд да дава над 30000$ за сдялана теслЪ!?
  • #2
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Мичито те нали имаха Акюра Тиесекс? Нищу ново нема тука.
  • #1
    анонимен ( преди 10 месеца )
    "Хибридът e:PHEV е на цена от 225 800 юана, което съответства приблизително на 30 000 евро. Цените на Honda Inspire се очаква да са почти същите." А цените на тесла модел 3 в Китай до скоро бяха 33 000 $, а не евро преди последното намаление, което беше направено заради излизането на новия модел. Като цената на новия модел се очаква да бъде още по-ниска от тази на стария, заради много по съвременното му ефективно и високотехнологично производство. Хибридите вече са скъпа остаряла технология.
fallback
Последни