IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте трик срещу радари, който не върви

Тарикат е глобен с 3340 евро за 13 пъти превишаване на скоростта

Човешкият „гений“ измисля всевъзможни начини да се бори с радарите, а испанските медии съобщиха за трик на мотоциклетист, който обаче не работи. Или поне не вечно. Пътните власти заловиха тарикат, който 13 пъти е излъгал техниката, като при преминаване покрай радар с превишена скорост е закривал с ръце задния регистрационен номер.

 

Моторист крие номера на мотора си

 

Всички 13 пъти са били между 16 март и 5 май тази година с едно и също превозно средство и на едно и също място. Разследването започна, когато Servei Catalá de Transit - органът, който регулира трафика в Каталуния информира, че камера на път между градовете Матадепера и Сабадел е заснел изображения на нарушител 13 пъти. 

След разглеждане на снимките и техния последващ анализ специалистите идентифицират мотоциклета нарушител, който освен това се оказва и модифициран незаконно. След това е локализирано местоположението на шофьора и неговия мотоциклет в град Сабадел.

 

Моторист крие номера на мотора си-3

 

Водачът е осъден за превишена скорост, покриване на регистрационния номер по време на шофиране, носене на нерегламентиран регистрационен номер и също така наличие на неразрешена техническа модификация в изпускателната тръба.

Общо шофьора е глобен с 3340 евро - 2100 за превишена скорост, 1040 за покриване на регистрационния номер 13 пъти и 200 евро за нерегламентираната преработка. А също ще загуби 8 точки от шофьорската си книжка.

 

Моторист крие номера на мотора си-1

 

Този случай е подобен на такъв в Памплона преди година, където общинската полиция идентифицира водача на червен мотопед , който е хващан многократно с висока скорост и винаги криейки регистрационния номер с ръка. Това е ставало по стръмен път, на който ограниченията често се превишават. Там през 2021 г. е инсталиран фиксиран радар, способен да контролира превозни средства в до шест ленти наведнъж.

 

 

0 от 500