IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tank 500 PHEV – това ли е най-добрият SUV от Китай?

Всъдеходът съчетава лукс, ефективност и сериозни способности за офроуд (ВИДЕО)

Показаният още през август 2021 г. Tank 500 не може да бъде определен като нов модел, но за него не се знае много, тъй като се произвежда и продава само в Китай. Той обаче вече разполага с нов plug-in хибриден двигател и екипът на YouTube-канала Wheelsboy имаше възможност да го тества, като отзивите за представянето му са доста добри.


Tank 500


Малко обща информация - Tank 500 е луксозен SUV, произвеждан под една от марките на Great Wall. Първоначално всъдеходът получи 3,0-литров V6 двигател с турбо, развиваш 349 к.с. и 500 Нм. Агрегатът се съчетава с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Наскоро моделът получи и plug-in хибридна версия – 500 PHEV, която е заснета във видеото.

В случая се използва комбинация от 2,0-литров бензинов двигател и електромотор със съвкупна мощност от 402 к.с. и 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,9 секунди, като това не особено впечатляваща постижение, но трябва да се има сериозното тегло на автомобила – 2535 кг. Батерията с капацитет 37,1 кВт/ч осигурява над 100 км пробег само на ток (по китайския стандарт CLTC).



Основното, на което залагат създателите на този Tank, са офроуд способностите. Всъдеходът е изграден на рамна конструкция със задвижване на четирите колела, като има централен и заден заключващи се диференциали. В стандартното оборудване са включени голям брой системи за безопасност и асистенти на водача, сред които е круиз-контрол.

Интериорът също е впечатляващ, а видеото на Wheelsboy дава информация за представянето на всъдехода, както и още редица любопитни детайли за автомобила, който е определен като един от най-добрите китайския SUV на пазара.


Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:


0 от 500