IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall представи всъдеход със 7 екрана

Haval X Dog е сред най-високо технологичните модели в сегмента

Китайският производител Haval, който е част от концерна Great Wall, представи всъдехода си X Dog. Моделът, който ще се предлага и на чужди пазари, беше показан и на автосалона в Шанхай, но сега се появяват допълнителни нови подробности и снимки на интериора.


Haval X Dog


В екстериора правят впечатление ъгловатите форми, като основният акцент в лицевата част пада върху кръглите светодиодни фарове и върху масивната решетка на радиатора. Друга особеност е нестандартното място - зад стъклата, на дръжките на задните врати. То се използва при Nissan Juke.

Доста необичайна е задната част, която вероятно ще предизвика и доста спорове. Стъклото на вратата на багажника е много малко и е трудно да се прецени, какъв обзор ще има водача. Трябва да се отбележи и пластмасата по каросерията.


Haval X Dog


Далеч по-интересен обаче е интериорът, в който впечатление прави изобилието от сензорни дисплеи. Техният брой е 7, като един е разположен на волана. Не е ясно, дали това ще се използва и при серийния модел. Що се отнася до цветовата гама в салона, то тук преобладава синьо и бяло.

Друга особеност е задният ред седалки, където могат да се разположат само двама човека. Гамата двигатели се състои от три мотора - първите два са бензинов с обем 1,5 (159 к.с.) и 2,0 литра (211 к.с.), а третият е хибриден агрегат, като в неговата основа е 1,5-литровият мотор.


Haval X Dog
Haval X Dog

Скоростната кутия е с 7-степенна автоматична, а системата за задвижване на четирите колела е достъпна за версията с 2,0-литров двигател и за хибрида. По-слабият вариант е само с предно предаване.

Снимки: Autonews

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Китайците напредват много.А вие си карайте 20 Годишните таратайки щото сте много умни
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Невежия ( преди 2 години )
    Докато гледаш и обслужваш 7-те тъча ... ко стаа...изминаваш 2километра, ако имаш късмет. Иначе Бау! Или 3-4 автопилота да коригират *** зад волана. Абе аре бегай!
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    _he_ ( преди 2 години )
    До #4Живееш години назад!Годините в които китайците само крадяха технологии отминаха. Отдавна разработват собствени или си купуват мозъци.Специално за заводите на GreatWall, мога да ти кажа, че главния дизайнер е германец. В единия от заводите имат технологичен развоен център, в който за да влезнеш се сканира ретината на окото ти. В отсрещния завод пък има изпитателен център с тестова писта и Краш център, а Краш център имат твърде малко автомобилни заводи. И това видяно лично!
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Когато крадеш от новото сузуки джимни на поразия, добре е да се усетиш че там главният ефект е в малките размери - все едно да направиш петметрово мини - изчезва целия ефект и се получава едно голямо нищо...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    чук е ( преди 2 години )
    Топ
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    На седалките няма ли екрани?! Искам като пръцка, тъч скрийна да засича интензитета и пулсацията на газовете и да изобразява цветни летяи балончета на всички останали екрани!!!
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не знам... ако беше със 7 места щеше да е по-практично