IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Aston Martin DB12 беше продаден за 1.5 милиона евро

Автомобилът е с автографи на пилотите от „Формула 1“ - Ланс Строл и Фернандо Алонсо

Броени дни след премиерата, Aston Martin продаде първия DB12 за 1,5 милиона евро на благотворителен търг като част от гала amfAR в рамките на филмовия фестивал в Кан. Актьорите Ева Лонгория и Джеймс Марсдън представиха колата, а към събитието се присъединиха и други звезди като Хайди Клум, Ребел Уилсън, Алесандра Амброзио, Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас.

 

Aston-Martin-DB12-amfAR-Gala-Cannes-9

 

Кой е станал собственик на автомобила не се разкрива, но всички приходи ще бъдат дарени на Фондацията за борба със СПИН. Не е известно каква сума са очаквали от компанията за DB12, но пресслужбата отбелязва, че крайната цена надвишава прогнозите.

Aston Martin DB12 е най-новият суперавтомобил на британската марка. Купето е оборудвано с V8 туин-турбо двигател от Mercedes с мощност 680 к.с., ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди и развива максимална скорост 325 км/ч. Серийното производство на модела е планирано да започне през третото тримесечие на тази година.

 

Aston-Martin-DB12-amfAR-Gala-Cannes-3

 

Продаденият автомобил е забележителен не само защото е първи екземпляр. Капакът на двигателя е подписан от пилотите на Aston Martin в тима от „Формула 1“ - Ланс Строл и Фернандо Алонсо. Също така специалисти от фирменото тунинг студио Aston Martin Q са „пипнали“ спортния автомобил, украсявайки го със специални щрихи.

DB12 в цвят Iridescent Emerald е част от лимитирана версия First Edition, която ще започне да се доставя в края на годината. Колко коли ще бъдат произведени, както и каква ще е цената им, все още не е известно. Предполага се, че автомобилът ще струва около 220-230 хиляди евро.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500