IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin извади новия DB12

671 коня и 325 км/ч максимална скорост за колата, която британците наричат "най-съвършената" в историята си

Британският производител Aston Martin представи изцяло новия DB12, за когото твърди, че е „най-съвършеният модел“ в историята на марката. Той предлага повече мощност, по-добра динамика и по-високо ниво на комфорт от предшественика си DB11.


DB12


С него Aston Martin открива нова ера, тъй като това е първият в света „Супер турър“. Той получава 4,0-литров V8 мотор с две турбини, произведен от Mercedes-AMG, който е по-мощен от използвания при DB11 двигател V12. Агрегатът развива 671 к.с. и 800 Нм, което е увеличение с 30% спрямо DB11 AMR с неговия 5,2-литров V12. Новото купе ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и развива 325 км/ч.

От компанията-производител твърдят, че са направили няколко важни ревизии на двигателя V8, за да подобрят представянето му. Те включват оптимизирана компресия, по-големи турбокомпресори и подобрена система за охлаждане. DB12 е и първият DB модел, който разполага с електронен заден диференциал. Той се отключва или заключва за милисекунди. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична.


DB12


Цялата тази мощност изисква окачване, което може да се справи и затова DB12 получава адаптивни амортисьори от следващото поколение и по-твърди стабилизатори. Има три режима на шофиране – GT, Sport и Sport+, с различна отзивчивост и твърдост.

Що се отнася до дизайна, DB12 идва с познат, но напълно преработен стил. Предната част е доминирана от гигантска решетка, оградена от нови LED-фарове. Над решетката е най-новата версия на емблемата на Aston Martin, докато отдолу има напълно променен сплитер. Странични огледала без рамки и равни дръжки на вратите помагат за по-елегантен дизайн и по-нисък коефициент на съпротивление. Джантите са 21-цолови.


DB12


Един от акцентите в кабината – в допълнение към масивната централна конзола, ориентирана към водача и покрита с Alcantara, е изцяло новата информационно-развлекателна система, проектирана и разработена изцяло от Aston Martin. Тя включва безжична поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, нова навигационна система с онлайн свързаност и 3D картографиране, приложение за мобилно устройство и актуализации по въздуха.

Aston Martin ще започне доставките на новия DB12 през третото тримесечие на тази година. Цените на модела все още не са обявени.


Още снимки на новия DB12 - вижте в галерията:


0 от 500