IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и обновения Opel Corsa

Меки хибриди, нова решетка и фарове "като прожектори на стадион" са най-съществените новости

 Шестото поколение на Opel Corsa получава обичайния фейслифт към средата на моделния си живот. Най-видимата промяна е, че и при суперминито вече е въведена характерната Vizor решетка, която се използва в Mokka, Crossland и последната Astra.
   
   
Opel Corsa 2024
    
    
Нов дизайн имат и матричните светлини, които са усъвършенствани и вместо 8, вече имат по 14 подвижни, индивидуално контролирани светодиодни елемента. От германската компания уверяват, че новите светлини осигуряват "яркост като осветлението на стадион", и в същото време в още по-висока степен гарантират, че насрещно идващите шофьори няма да бъдат заслепявани.

Видими промени има и в задната част. Opel също вече следва модата на изписване на модела с букви в средата на задния капак. Във високите нива емблемите са сребърни, в по-ниските - черни. Новост е и цветът Grafik Grey, който може да се комбинира с боядисан в черно покрив.

Интериорът е променен в по-малка степен, но вече предлага като опция нова 10-инчова мултимедия с процесор Snapdragon. Свързан чрез Apple CarPlay или Android Auto смартфон вече може да се зарежда безжично по време на ползване. Променен е дизайнът на превключвателя на скоростите, както и на волана.
    
    
Opel Corsa 2024
   
      
Под капака вече ще има меки хибридни системи с 1.2-литров бензинов мотор с мощност 100 или 136 конски сили (вместо 90 и 130), като те ще се комбинират с новия автоматик с двоен съединител на PSA. Запазват се обаче и нехибридните варианти на двигателя, съответно с 98 и 128 коня, както и атмосферният 1.2 с мощност 74 коня за базовата версия.
    
     
Opel Corsa 2024
   
     
Най-съществените изменения настъпват при електрическата Corsa-E, която занапред ще се нарича Corsa Electric. Базовата й версия все така ще има 136 коня и 357 км пробег с едно зареждане, но занапред ще се предлага и по-бърз вариант със 156 коня и 402 км обхват. Излишно е да ви казваме, че и бензиновите, и електрическата Corsa ползват същите платформи и технологии като Peugeot 208.
 
  
Още снимки на обновената Corsa вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

0 от 500