IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda вече ще прави двигатели за... Audi

Чехите поемат отговорността за всички компактни бензинови мотори в групата Volkswagen

Чешкият производител Skoda потвърди, че му е възложено да разработва бензиновите двигатели от серията ЕА 211 за всички марки от групата Volkswagen, включително VW, Audi и Cupra. Новите мотори ще представляват развитие на серията ЕA 211 и ще бъдат поставяни на 50 модела на 7 марки от концерна.


Skoda


Skoda обикновено получава отговорност за по-старите автомобилни технологии или за тези, които са фокусирани върху развиващите се пазари. Например, марката отговаря за разработването на барабанни спирачки, както и на платформата за малки автомобили MQB A0, която е насочена към Индия и Югоизточна Азия.

Към момента Skoda следи за разработката на атмосферни MPI версии на моторите от гамата EA 211, но сега ще отговаря и за версиите TSI с турбокомпресор. Версиите EA 211 TSI се предлагат в трицилиндрови и четирицилиндрови варианти, като обемът има варира от 1,0 литра до 1,6 литра. Те се използват в меки хибриди, plug-in хибриди и неелектрифицирани модели и се монтират в по-голямата част от автомобилите на VW Group, продавани в Европа.

Компанията допълва, че нейните инженери ще продължат да подобряват и адаптират двигателите към нуждите и разпоредбите на десетки световни пазари.

„Целта е да се разработят още по-мощни и по-икономични двигатели с по-ниски емисии, с акцент върху максималната надеждност“, казаха от Skoda.


0 от 500