IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault показа електрически кросоувър в ретро стил

Концептуалният 4Ever Trophy е предвестник на нов бюджетен SUV

Френската компания Renault публикувани първите снимки на 4Ever Trophy - концептуален електрически кросоувър, който официално ще бъде представен на 22 май при откриването на тенис турнира Ролан Гарос. 

 

Renault 4Ever Trophy-2

 

Renault 4Ever Trophy е предвестник на нов бюджетен електрически SUV кросоувър, като цената се очаква да бъде под 30 000 евро, а продажбите да стартират през 2024 г. Серийният кросоувър Renault 4 ще повтори със своя дизайн едноименния модел от 60-те години. Дължината ще бъде около 4,1-4,2 м. Автомобилът е проектиран в стила на 60-те години, като Renault 4Ever Trophy е леко модифицирана версия на миналогодишната концепция 4Ever. Кросоувърът е боядисан в специален нюанс на синьото (Île-de-France Blue), такъв е на оригиналния Renault 4L от 1962 г.

Освен това върху тялото се появяват ярко жълти елементи, а това е намек за тенис топки. Автомобилът е с висок просвет и офроуд гуми, монтиран е багажник на покрива. Новото Renault 4 ще бъде изградено на платформата CMF-BEV, точно както електрическото Renault 5. 

 

Renault 4Ever Trophy-4

 

Концептуалният Renault 4Ever Trophy е оборудван с двигател с мощност 136 к.с. и ускорява до 100 км/ч за 9 секунди. Серийният модел ще се предлага в няколко версии, като топ вариантът ще може да измине около 400 км без зареждане.

Renault за първи път разкри концепцията 4Ever Trophy на автомобилното изложение в Париж миналата година като почит към оригиналния Renault 4 и като поглед към предстоящото повторно пускане на автомобила. 

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ричард Гиър ( преди 11 месеца )
    абе повече на дачия мяза - а тя е производно на рено , така че...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Така и така са тръгнали, що не вземат да направят един истински джип? Това е малко половинчата работа. Прилича на повдигната Дачия Дъстър. Уж върви офроуд, ама само до някъде и закъсва. Не може да минава там където минават истинските джипове. А и много пластмаси има които ще се изпочупят и ще изпаднат в храсталака.
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До 1,по-добре не се изказвай,защото показва,че Рено 4 не си виждал въобще и си нямаш представа на какво прилича.
  • #1
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Пешко ( преди 11 месеца )
    все едно гледам Дачия Дъстър