IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW XM надмина всички очаквания на дино-тест

Големият SUV се оказа с над 100 коня по-мощен от обявеното (ВИДЕО)

На света има три сигурни неща – данъците, смъртта и това, че BMW намалява обявената максимална мощност на нейните автомобили. Това важи с пълна сила и за най-новия модел на баварския производител – XM, който беше качен на динамометър, за да бъдат премерени реалните му характеристики.


BMW XM


Видео, публикувано от IND Distribution, доказва че новият супер SUV е наистина безумно мощен. При измерването plug-in хибридният XM, който е оборудван с 4,4-литров V8 с двойно турбо, произвежда 614,84 к.с. Експертите от IND Distribution изчисляват, че ако се включат 20% загуба при автомобил със задвижване на четирите колела, това означава 768 к.с. и 965 Нм въртящ момента на коляновия вал.

Към такива тестове винаги трябва да се подхожда с повишено внимание, като в случая условностите са още повече, защото не е ясно как се представя силовият агрегат динамичен режим, както и дали тестовете са повлияни от факта, че батерията на хибридния агрегат не е била заредена догоре.



В BMW изчисляват, че без „изблици“ на допълнителна мощност, какъвто се наблюдава при 6500 об/мин, реалната мощност на коляновия вал може да достигне 715 к.с. и 875 Нм. Това обаче също е доста над обявените от производителя показатели – 650 к.с. и 800 Нм, което и без това са доста впечатляващи цифри за кросоувър.


0 от 500