IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Любимите коли на тенис звездата Ник Кириос

Австралиецът спаси от кражба своята зелена Tesla Model X

Звездата на австралийския тенис Ник Кириос попадна отново в новините, но не с победи на корта или скандалното си поведение, с което е също така известен, а с успешна „акция“ по спасяването на един от своите автомобили.


nick-kyrgios-tesla-model-x
 

Историята е следната – въоръжен крадец звъни на вратата на дома му в Канбера (Австралия) и след като заплашил майката на тенисиста - Норлайла Кирьос, я принудил да му даде ключовете на „отровно“ зелената Tesla Model X.

Докато крадецът потеглял с колата, майката се свързала с намиращия се наблизо Ник Кирьос, а той с полицията. Впоследствие тенисистът използвал приложение на Tesla - Valet Mode, за да проследи и забави автомобила, докато полицията преследва бандита. Полицейската акция приключва, когато патрул открива автомобила в зоната на училище, но мъжът не е бил там и е арестуван малко по-късно. Valet Mode позволява да се конфигурира колата така, че да не надвишава 70 км/ч и силата на ускорение да остане 25%. Друга функция дава възможност за задаване на максимум между 80 и 145 км/ч, наред с други опции.

Запомнящата се с цвета си Tesla е един от няколкото любими на Ник Кириос автомобили. Освен с поразителната си визия, Model Xс се отличава и като единствата електрическа кола в гаража на тенисиста, съобщава Еlpais.

 

Какви други коли притежава Ник Кириос? (ГАЛЕРИЯ)

 

 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    е, квот такоа ( преди 11 месеца )
    Завиждам му и смятам, че не е достоен за тия коли, много други хора също не са, но ги притежават.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 11 месеца )
    А да ти припомня ли как се шегувахме с приятелите като иместихме автомобилите в съседната пресечка, докато сме на кафе или дискотека още преди 30 години? Ако решат да ти откраднат автомобила ще ти го откраднат. Освен това надценяваш системата. Както виждаш дори собственика не може да прави това което си представяш. Единственото което може да направи е да ограничи максималната скорост, но не и да управлява автомобила дистанционно. Дори спирачка не може да натисне, да не говорим газта.
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Chicho_Ficho ( преди 11 месеца )
    До 3Вярно е колега! Представяш ли си как някой ти хаква телефончето и собственат ти кола се отдалечава от теб :) Не ставай смешен, колкото по хай-тек стават колите толкова по-лесно могат да се крадат от лаици, на които им трябва само да си купят една машинка.
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 11 месеца )
    Вярно е колега! То да не си крадец по наше време. Представяш ли си собственика през мобилния си телефон от всяка точка на земята, да вземе да ти манипулира автомобила докато го крадеш, да те снима със седем камери и да дава картина на живо на полицията! Профсъюза на крадците трябва да вземете да лобирате за някакви закони за защита на трудовия ви процес и запазване на правата на крадците! Някакви си собственици да ви се бъркат не е много добре, нали?
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Да ти манипулират автомобила през приложение не звучи никак добре, ама никак.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Сами можете да разберете накъде върви света, от избора на най-добрия според крадците автомобил при толкова голям избор в гаража.