IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това са най-популярните електрически автомобили

Статистиката е на база търсения на потребителите в Google

Компанията за лизинг на електрически превозни средства Gridserve анализира данните от търсенията в Google и посочи най-популярните електрически превозни средства. Класацията е базирана на търсения за електромобили за отминалата 2022 година. 


електромобили


Шо се отнася до САШ, в 41 щата Tesla Model 3 е лидер по заявки в Google.Електрическата кола остава една от най-популярните в света.
Потенциалните купувачи често се интересуват от разликата между Tesla Model 3 и по-скъпия кросоувър Model Y. Статистиката за продажбите показва, че и двете коли се продават изключително добре в САЩ.

Gridserve отбеляза, че е имало близо 20 000 000 търсения в Google за Tesla Model 3 през 2022 година, което я превръща и в най-популярния електромобил в световен мащаб. Само в Обединеното кралство електрическата кола е била търсена 6 000 000 пъти.


Tesla Model 3


След американскита Tesla Model 3 според интереса на потребителите в най-известната търсачка, най-популярна е продукцията на корейците. Hyundai IONIQ 5 и KIA EV6 са двата най-популярни електромобила, които се нареждат след Model 3.

От 213 анализирани държави най-популярни са електрическите автомобили от 32 различни производители. Ето и кои са те:


електромобили


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    I'm-ДртiйУАЙТBo ( преди 11 месеца )
    НЕнапраздно въпросните крассавци - Hyundai IONIQ-5 и KIA EV6 са двата най-популярни електромобила, к= се нареждат след Model 3; отделно от това са спечелили наскоро и наградите за СВЕТОВНИ машини за 2023 год. - просто са без конглокенция, да не говорим за супер-лЮкс-премиум колите на водещия техен събрат-лидер GENESiS!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 11 месеца )
    Не е само добрия разход! Кой друг вади такава мощност от такава батерия!? За цената няма да говорим! Из Европа шкоди и рендета с по 160пс. само...:)))
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Ммхм ( преди 11 месеца )
    Ioniq 5 и Kia EV 6 GT с разход 42 на сто София - Железница при 26 за Model 3 Long Range