IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поддръжка на автосервизно оборудване - какво трябва да знаем?

Тези действия са ключови, дори и да изискват допълнителни разходи

Оборудването в един автосервиз е от съществено значение за качеството на ремонта или профилактиката, която предлагате на клиента. Всеки елемент от вашия комплект и набор с пособия изисква поддръжка и професионално равнище, за да може да бъде максимално ефективен при ремонтирането на автомобилите. Това е причината да се налага периодично да извършвате определени действия, свързани с диагностика или смяна на съответните инструменти, с които боравите. Тези действия са ключови за вашия сервиз, дори и да изискват допълнителни разходи, споделят от Emveco.


Поддръжка на автосервизно оборудване - какво трябва да знаем?

Как да поддържаме оборудване за автосервиз?

Има няколко основни стъпки, свързани с поддръжката на автосервизните компоненти. Те включват:

следване на инструкции на производителя – всяка фирма, която произвежда елементи, с които се борави при ремонт или профилактика на автомобил, има наръчник с инструкции за експлоатация. Инструкциите не бива да бъдат пренебрегвани. Те дават информация, свързана с правилната употреба, която да предотврати повреди и захабяване на компонентите;

извършвайте редовно почистване – редовното почистване на инструментите ще предотврати натрупването на мръсотия и прах;

отделяйте време за проверка – през известни периоди от време е необходимо да проверявате за признаци на износване или повреди сред инструментите.
Тези сигнали могат да включват разхлабени връзки или следи от корозиране;

смажете всички движещи се части на оборудването – извършвайте редовно смазване на движещите се части, използвайки масло или грес. Целта на това действие е да намали триенето при работа и да ограничи износването, което ще повлияе позитивно на работния процес;

сменяйте повредените части възможно най-скоро – износените или повредени елементи не само ще пречат на вашата дейност, но вероятно биха представлявали и заплаха за сигурността на ремонтирания автомобил, защото може да не осъществят правилно затягане или наместване на определени компоненти. Когато откриете, че даден инструмент не работи на необходимото ниво, е от ключово значение да извършите неговата подмяна възможно най-скоро, за да избегнете допълнителни неприятности;

съхранявайте оборудването правилно – дръжте всички инструменти в суха и чиста среда и се стремете да ги запазите от влага, прах и други външни фактори;

допитайте се до специалисти – ако не сте напълно сигурни, че даден уред е напълно изправен, можете да потърсите допълнително мнение. Това ще ви даде спокойствие, че боравите с функционални елементи.

Следвайки тези стъпки, вие ще си осигурите спокойствие в работния процес, защото няма да се наложи да се справяте с проблеми с инструментите, които ползвате.

Какво оборудване е необходимо за вашия автосервиз?

За функционирането на вашия автосервиз ще ви трябва следното оборудване:

1. Автомобилен асансьор

На почти всеки техник му се налага да влезе под автомобила, за да извърши необходимите прегледи и диагностика. Във вашия автосервиз със сигурност ще бъдат необходими асансьори, за да се повдигне превозното средство до необходимата височина за тези процедури. Съобразете вашите изисквания с различните модели и мощности. 

За да осигурите не само наличието на компоненти и обслужване, но и безопасност по време на изпълнение, изберете висококачествени асансьори на известни марки. Това е ключова инвестиция за вашия автосервиз, тъй като най-вероятно ще ползвате тази машина доста дълго време.

2. Въздушен компресор

Много инструменти във вашия автосервиз ще се нуждаят от надежден въздушен компресор. Докато купувате въздушен компресор, изберете най-големия капацитет, който можете да си позволите, за да сте сигурни, че имате достатъчно мощност за захранване на нуждите на вашия автосервиз – компресор от 60 или 120 галона е добър вариант.

3. Машина за климатик

Ако възнамерявате да предоставяте услуги, свързани с ремонт на климатици, то е необходимо да се сдобиете с климатична машина, за да улесните възстановяването и презареждането на автомобилните климатични системи. Това ще направи почистването и диагностиката им по-ефективна и надеждна.

4. Маслена кутия

Услуги, като смяна на масло и трансмисионна течност, ще изискват използването на маслена кутия с достатъчно голям капацитет, за да побере възможно най-много количество течност. Това ще бъде особено необходимо, когато започнете да обслужвате повече видове превозни средства.

5. Подемник на двигателя

Те са съществена част от оборудването. Един подемник може да има няколко функции във вашия автосервиз, независимо дали двигателят се реконструира, ремонтира или подменя. Уверете се, че сте взели такова устройство, което може да се справи с най-големия или мощен двигател, който може да ви се наложи да ремонтирате.

Това е само част от оборудването, които ви трябва, за да извършвате сервизна дейност, независимо дали в гараж, или в сервиз. За да си осигурите комплексна работа и за да извършвате различни дейности като боядисване или подмяна, ще имате нужда и от други елементи към оборудването. За правилното функциониране на вашия автосервиз е необходима постоянна поддръжка на всички инструменти и гаранция на тяхната изправност. На това трябва да обърнете специално внимание, за да може да постигнете желаното ниво в изпълнение на своята дейност.

 

 

0 от 500