fallback

5-те марки с най-лошите асистенти на шофьора

Consumer Reports посочи с кои системи трябва да се внимава

Повечето по-нови модели автомобили имат системи за активна помощ при шофиране (ADA), което кара Consumer Reports да ги тества и класира. Системите ADA съчетава възможностите на функцията за поддържане на центъра на лентата (LCA) и адаптивния круиз-контрол (ACC). На теория тези системи за безопасност на автомобила създават функция за самостоятелно управление, която винаги държи автомобила на безопасно разстояние от другите.

Според експертите на Consumer Reports не всяка система ADA е като останалите. BlueCruise на Ford изглежда най-добрата на пазара в момента, следван от Super Cruise на General Motors и Driver Assistance на Mercedes-Benz. Кои обаче са на обратния полюс, тоест най-лошите?

Най-лошите системи ADA (ГАЛЕРИЯ):

fallback
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Още едно доказателство, че азиатците никакви ги няма когато става дума за познаване на поведението на потребителите. Не знам защо някои хора продължават да се мъчат с корейски и китайски изцепки. Хайде, японските поне имат традиции и предимства, които компенсират...
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Най-доброто, което съм имал до сега е Toyota Safety Sense 2.5. Нямам абсолютно никакви забележки. Върши си работата перфектно при всякакви климатични условия. Силен сняг и дъжд не са никакъв проблем. В упътването пише, че при такива условия системата може да не работи коректно и да се избягва ползването и. Аз съм я ползвал да проверя до колко е вярно. Ами не е вярно. Работи добре. Единствено, ако отпред на радара има натрупан сняг не работи и трябва да се изчисти снега и тогава всичко е ок.
fallback
Последни