IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce построи уникален Ghost в чест на Манчестър

Екстериорът и интериорът на седана препращат към историята на града

Британският производител Rolls-Royce представи специална версия на седана си Ghost, посветена на английския град Манчестър. Колата е произведена в един екземпляр, който ще попълни нечия частна колекция.


Rolls-Royce построи уникален Ghost


Градът е изиграл важна роля в историята на марката, а също така е получил титлата „пионер в областта на технологиите“. В местния университет, например, за първи път е създаден графен и този факт е отразен и в екстериора на автомобила.

Не само градът, но и целият район на Манчестър в Англия са важна част от историята на Rolls-Royce. Именно тук - в хотел Midland, Чарлз Ролс и Хенри Ройс, бащите-основатели на Rolls-Royce Motor Cars, се срещат за първи път. Всъщност влиянието на Манчестър върху формирането на марката и начина, по който градът изглежда днес, е отправна точка за създаването на седана Manchester Ghost.


Rolls-Royce построи уникален Ghost


Колата е построена за две години - и наистина има какво да хване окото. Традиционният сребрист цвят на каросерията е съчетан с акцентна линия на каросерията и изображение на пчела - символът на град Манчестър. За тях е избран тюркоазен нюанс, наречен Turchese, който може да се види и върху джантите и спирачните апарати.

Салонът, както подобава на Rolls-Royce, е декориран с много внимание. Например на предния панел с помощта на светещи точки е пресъздадена карта на нощния Манчестър, където най-голямата точка е хотел Midland.


Rolls-Royce построи уникален Ghost


Компанията посочва, че концепцията е вдъхновена от стихотворението на Тони Уолш „Това е мястото“, написано след терористичната атака през 2017 г. и разказващо колко красив е този град.

И това не е последната препратка към Манчестър. Имената на всички негови основни забележителности са бродирани на задния диван, а на тавана можете да намерите необичаен модел - стилизирана кристална решетка от графен. Факт е, че този материал е получен за първи път от служители на университета в Манчестър - учените от руски произход Андрей Гейман и Константин Новоселов.


Rolls-Royce построи уникален Ghost


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Ролс Ройс си е Ролс Ройс. БМВ знаят какво да правят , за разлика от Вагените. Вагените само замазват очите на незнаещите богаташчета.
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Този ролс е на новата платформа, прекалено малко е общото с компанията майка, от бмв са далновидни, знаят, че ролсът е нещо различно от тях.
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    и да и не ( преди 1 година )
    Донякъде бих се съгласил, споделят общи неща с БМВтата, но при Бентли и VW нещата излязоха извън контрол с phaetona, flyin' spur & continentala и платформата D1, където всичко по бентлитата е напрактика VW...
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Смех ( преди 1 година )
    Чак па толкова за една 7-*** серия