IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рядък и „незаконен“ автомобил беше продаден за 142 000 долара

Viper Dodge Defender е телевизионна звезда от 90-те години на миналия век

Изключително рядък и интересен, но „незаконен“ автомобил, беше продаден за солидна сума - 141 777 долара на търга Bring a Trailer. Става въпрос за Viper Dodge Defender, който е телевизионна звезда през 90-те години на миналия век. Тогава в САЩ се излъчва полицейският сериал Viper, посветен на ежедневието на специална група за борба с организираната престъпност в измисления Метро Сити. 

 

Viper-Defender-TV-show-car-00016-1536x1025

 

Общо по спецификациите на Chrysler Unique Movie Cars в Лас Вегас са сглобени 14 броя Defender с индивидуални разлики в зависимост от предназначението във филмовата продукция. Повечето от тях са разбити по време на снимките през четирите сезона, но някои са оцелели до днес и идин от тях беше продаден сега. 

Dodge Defender е само отчасти фалшив, защото е изграден на базата на разтегнато шаси на Dodge Viper RT/10 от 1993 г. с монтирана върху него елегантна каросерия от фибростъкло, проектирана от дизайнер на Chrysler. 

 

Viper-Defender-TV-show-car-00014-1536x1024

 

Естествено, филмовата кола не е сертифицирана за експлоатация и не само по формални причини, но и защото няма задължителни системи за сигурност. Затова е „незаконна“ и не може да се движи по обществени пътища, но това не попречи на ценители с финансови възможности, вероятно и с носталгия по онези времена, да стигнат при наддаването до почти 142 хил. долара. 

В луксозно изглеждащия кожен салон няма предпазни колани, както и климатик, музикална уредба, радио и други познати опции. Трите монитора на предния панел са само нефункционални, филмови реквизити. 

 

Viper-Defender-TV-show-car-00035-1536x1024

 

По време на снимките колата е била използвана като основна, а не за каскадьорска работа и също така е била шоу автомобил. 
Тази машина няма VIN номер, нито 8,0-литров V10 двигател Viper RT/10 и шестстепенна ръчна скоростна кутия. Монтиран е класически 360-кубиков (5,9-литров) V8 на Chrysler, който задвижва задните колела чрез автоматична скоростна кутия. 

Във филмите добрите момчета карат обикновен червен RT/10, който може да се трансформира в сребристо въоръжено нападателно превозно средство, наречено Defender, благодарение на някои примитивни CGI ефекти (Computer Generated Imagery - компютърно генерирани изображения) от 90-те години. Които също така позволяват на четириколесния герой от шоуто да стреля с лазерни патрони в стила на Междузвездни войни от монтирани оръжия в него.

 

Още снимки - вижте в галерията:

 

 

0 от 500