fallback

SuperTourer е офроуд-кемпер за търсачи на приключения

Конструкцията е направена от леки материали и теглото му е само 272 килограма

Размерът не винаги има значение за любителите на къмпинг приключения, когато ентусиазмът е доминиращ – на това залага базираната в Калифорния компания Enduro Campers, която представи нов модел, прибиращ се кемпер, който разработчиците смятат, че ще бъде достоен конкурент на пазара.

 

 

Според Асоциацията на RV Industry Association продажбите на фургони за каравани са се увеличили с 23% през миналата година, а кемперите за пикапи с 16% - единствените два сегмента в RV индустрията, които отбелязват растеж през 2022-а.

Enduro Campers има за цел да се възползва от тази тенденция, като създаде кемпера SuperTourer, който е изработен от ултралек композитен материал, който позволява да изпъкнат офроуд способностите на базовия автомобил. Използват се сандвич панели, за да се създаде издръжлив, лек и добре изолиран офроуд кемпер модул.

 

 

SuperTourer е проектиран да бъде по-лек и по-компактен от другите кемпери на пазара. Enduro Campers претендира, че съотношението на здравина към тегло е по-добро от обикновените алуминиеви или формовани конструкции от фибростъкло и, че кемперите на компанията са „направени да издържат цял живот на употреба и злоупотреба“.

Компанията е избрала да се съсредоточи върху пикапи в пълен размер, монтирайки SuperTourer директно върху рамата на машината. Enduro Campers предлага дълъг списък от опции за оборудване на SuperTourer - от празен корпус с цена $32 975, до напълно обурудвани версии, които варират между 65 000 и 90 000 долара.

 

 

Въпреки, че няма простора и луксозните удобства на пълноразмерен кемпер, като например вътрешна баня, създателите на SuperTourer смятат, че този продукт предлага по-добри и гъвкави възможности за офроуд изживяване.

Компанията планира да предлага кемпери "до ключ" в бъдеще, но засега клиентите трябва да предоставят свои, собствени пикапи.

 

 

Общата дължина на кемпера е 4,11 м, като основното тяло е 2,57 м. Празният корпус на SuperTourer тежи 272 кг, което го прави по-лек от много подобни модели. Компанията обаче изчислява, че напълно оборудваният SuperTourer ще тежи 454 - 635 кг, което означава, че е съвместим само с пълноразмерни пикапи.

Електрическата система включва 600 амперчаса литиево-йонна батерия, 230 W соларен заряден модул, 2000-W инвертор и система за управление на мощността. Кемперът също така е оборудван с нагреватели за въздух и вода, външен душ, вградена тента, LED осветление, тоалетна за компостиране или сухо промиване.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

fallback
  • #1
    анонимен ( преди 1 година )
    Скалите имат очи....
fallback
Последни