IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го следващото Audi A5

Германците готвят сериозни промени по модела

Германският производител Audi готви сериозни промени по Audi A5 Sportback, като първа снимки на автомобила се появи в интернет. В момента моделът преминава финални тестове, като ще бъде пуснат в продажба през есента на 2024 година. Това съобщава сайтът Motor.es.


Audi A5


Следващо Audi A5 Sportback ще бъде обединява два модела – сегашното A5 и новото A4. Както е известно, компанията-производител ще даде нечетни номера на автомобилите си с ДВГ, докато четните са за колите с изцяло електрическо задвижване.

Съдейки по визуализацията, която ви показваме, новото Audi A5 Sportback (моделна година 2024) ще запази познатия силует с купеподобен покрив и висока линия на прозорците. Но "лицето" ще е съвсем ново - със сменена радиаторна решетка и скосени фарове.

Също така стана известно, че гамата Audi A5 от 2024 г. ще бъде допълнена и от комби. Интериорът на Audi A5 все още не е показван. Очаква се вътре да бъде монтиран по-усъвършенстван виртуален инструментален панел и увеличен мултимедиен сензорен екран.

Новото Audi A5 Sportback ще бъде изградено на платформата MLB Evo, точно както сегашния модел. Колата ще запази 2.0- и 3.0-литровите бензинови и дизелови двигатели, но те ще бъдат допълнени с 48-волтови "меки" хибридни агрегати. Освен това в гамата ще се появи акумулаторен хибрид, способен да измине 100 км на електрическа тяга.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дизайнът на Ауди е на много високо ниво и няма нужда от радикална промяна. Също така не загубиха идентичността си като някои други немски марки автомобили с китайски дизайн без пропорции и смисъл.
  • #1
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Отзад е а7. Отпред... ще видим. Очакванията са едно, реалността друго. Но аз лично не очаквам нищо толкова радикално. Все пак говорим за ВАГ и немци.