IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Chrysler е оценен на 1,2 милиона долара

Кабриолетът Imperial Custom Roadster е само в един екземпляр

Уникален Chrysler Imperial Custom Roadster от 1932 г. е предложен за продажба на търг от Gooding & Company в САЩ. Ретро кабриолетът е оценен на 1,2 милиона долара, което го прави най-скъпият Chrysler, правен някога.

 

Chrysler Imperial Custom Roadster-1

 

Такава висока цена се дължи на редкостта на модела. Общо са произведени само 100 роудстъра Chrysler Imperial CG от 1932 г. с персонализирана каросерия от студиото LeBaron.

Тази кола обаче е специална, защото съществува в един екземпляр. А е така, защото първият собственик - известният американски лекар Уилям Уелън, значително преработва спортния автомобил.

 

Chrysler Imperial Custom Roadster

 

Въпреки, че със сигурност е модел от 1931 г., по сериен номер и спецификация, колата може да е била непродадена и д-р Уелън я придобива през 1932-а и следователно винаги е бил смятан за модел от тази година, съобщават от Gooding & Company.

Chrysler Imperial Custom Roadster разполага с по-мощен, редови 8-цилиндров двигател с обем 6,3 л и мощност 150 к.с. с. Максималната му скорост е над 160 км/ч. Скоростната кутия е 4-степенна ръчна.

 

Chrysler Imperial Custom Roadster-2

 

От началото на 50-те години автомобилът участва в различни ретро изложения и многократно печели награди. През 1952 г. д-р Уилън продава кабриолета, който в над 90-годишната си история има общо петима собственици.

Chrysler Imperial Custom Roadster е сред най-красивите американски автомобили от класическата ера. Реставриран е няколко пъти и е запазен до голяма степен в оригиналното си състояние, съобщава аукционната къща.

 

 

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Никола Панайотов ( преди 11 месеца )
    Във света е регулирани регистриране на Ретро МПС даже ако му са изгубени документите.У нас това е невъзможни поради това от страната ни се изнасят на безценица ценни МПС които са национална ценност.Депутатите да проучат и въведат закон с който се регистрират МПС и с изгубени документи.Наложително е за да се запазят у нас.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Цонко ( преди 1 година )
    ..редови 8-цилиндров двигател с обем 6,3 л и мощност 150 к.с.... култовото за краварите. 10 литра мотор , 100 коня , замърсява колкото 6 локомотива или 3 камиона - американската мечта. А за нас в европа - ограничения и евростандарти.